Польські роботодавці відмовляються від персоналу з України

Названо причину

13% будівельних фірм у Польщі вже не працюють з українцями, хоча брали їх на роботу до війни. Загалом на кожному четвертому польському підприємстві працює хтось із України, але до війни цей відсоток був трохи вищим і сягав 29%.

Чому знизився попит на українських працівників?

Більшість дорослих біженців з України вже знайшли у Польщі роботу. На це вказує база даних PESEL.

З 600 тисяч українців працездатного віку працює дві третини — близько 400 тисяч осіб.

За даними Polski Instytut Ekonomiczny (PIE) та Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK), 7% компаній перестали брати працівників з України після початку агресії.

Це фірми, співробітники яких повернулися додому воювати. Наприклад, будівельні компанії. Серед них 13% таких, які до війни працевлаштовували українців.

Для порівняння, у промисловій галузі, де теж відбувся відтік працівників через війну, ситуація вирівнялася за рахунок новоприбулих українок-біженок - 28% промислових підприємств дає роботу українцям.

Отже, відмова від персоналу з України частково пов'язана з демографічною структурою біженців, в якій переважають жінки з дітьми.

Також серед причини - уповільнення економічного розвитку, невизначена геополітична ситуація та зростання цін. Через це деякі фірми були змушені переглянути свої плани щодо розширення штату.

Джерело: Ukrayina.pl

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень