Польські класи вже не витримують кількості учнів з України

Допустиму кількість учнів у класах польських шкіл збільшують вже удруге

З нового навчального року до польських шкіл підуть нових 80 000 дітей з України.

Відвідування навчальних закладів для них стане обов'язковим, а за недотримання вимог батькам загрожуватиме штраф у сумі 100 злотих.

З червня 2025 року суму штрафу збільшать до понад 800 злотих. Раніше українці мали вибір – навчатися їхні діти могли дистанційно в українських школах.

Про це повідомляє RMF24.

Дотепер у Польщі навчалися 277 тис українських школярів, з яких 180 тис. прибуло після початку війни.

Тому польський уряд вже вдруге вводить можливість збільшенні кількості учнів у I-III класах початкової школи за рахунок українців.

 

Всього у класах може бути до 29 учнів.

Наприклад, якщо у класі 25 дітей, директор може додати чотирьох учнів з України, якщо 26 – трьох, а якщо 27 – лише двох. В дитсадках також зростуть ліміти, – йдеться у матеріалі. 

Вперше кількість учнів у молодших класах дозволили збільшити у березні 2022 року – після першої великої хвилі біженців з України до Польщі. У міністерстві національної освіти уточнили, що, якщо у батьків чи опікунів виникають труднощі з пошуком школи для дитини-іноземця, слід звернутися до мерії. 

До слова, лише у Варшаві заклади освіти відвідують: майже 3,1 тис. українських дітей у дитсадках, понад 12,9 тис у початковій школі та понад 3,3 тис здобувають середню освіту. 

Раніше про вищу освіту у Польщі ми писали:

Таскала халат, як дурна: українка розповіла про відмінності вищої освіти за кордоном

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень