Польща, Німеччина, Канада? Де українцям найпростіше влаштуватися на роботу з високою зарплатою

Це питання зараз турбує мільйони українців

Через війну мільйони українців виїхали за кордон. Чи не найбільше українських біженців у Польщі та Німеччині, є й ті, хто вирушив до Канади. Наразі українці активно шукають роботу у місцях, де зараз перебувають.

Що потрібно знати під час пошуку роботи в Європі і світі

Головною умовою успішного працевлаштування є знання мови тієї країни, у якій ви перебуваєте. Без цього українцям пропонують тільки низькокваліфіковану роботу з невеликою оплатою.

По-друге, потрібно дізнатися нюанси юридичного працевлаштування для біженців з іншої країни. Багато країн пішли українцям назустріч і дозволили оформлятися на роботу офіційно при наявності статусу тимчасового захисту.

По-третє, варто не забути свій диплом. Деякі країни їх визнають, а деякі ні. З'ясувати цю інформацію можна у місцевих юристів, часто ці послуги безкоштовні. Вони також допоможуть зібрати пакет документів для працевлаштування.

Які спеціальності за кордоном популярні

Переважно українцям пропонують роботу без кваліфікації – на заводах, збір врожаю, робота на складах, у сфері обслуговування, упаковка товарів, будівництво тощо.

Зі знанням мови можна влаштуватися на роботу у медичній сфері, IT, менеджером, архітектором та інженером. У Німеччині цінують фахівців у галузі машинобудування, електроніки та електрики.

У Канаді є попит на фахівців в області видобутку газу і нафти, медичних співробітників, інженерів, юристів, підрядників, менеджерів і керівників. Знання мови обов'язково - англійська або французька.

Робота в Польщі

Більшість вакансій, які пропонують українцям в Польщі – це різнороби, будівельники, робітники на заводах. Ще є сортування посилок, збір посилок, упаковка, склади інтернет-магазинів. Зарплата — від 4500 до 6000 злотих (від 28 до 37 тисяч гривень).

Програмістам в Польщі платять від 10 000 злотих на місяць і вище (62 тисячі гривень).

Можна влаштуватися перекладачем в дитячий садок, помічником вихователя або ж вихователем. Зарплата від 2500 до 4000 злотих (15,5 - 25 тисяч гривень).

Зарплата лікаря в Польщі складе від 8000 до 15 000 злотих (від 50 до 93 тисяч гривень).

Робота в Німеччині

Влаштуватися на роботу в Німеччині без мінімального знання хоча б однієї іноземної мови складно. Там переважно пропонують роботу на складах і робочі спеціальності — від 2200 євро в місяць. Зі знанням мови зарплата зросте до 3000 євро на місяць.

За роботу доглядальницею зі знанням мови пропонують від 1300 до 1500 євро на місяць. Зарплата водія — від 1800 євро на місяць.

Медсестра або інший медичний персонал зможуть отримати в Німеччині від 2300 євро на місяць.

Лікар зі знанням мови та підтвердженим дипломом зможе отримувати в Німеччині від 3500 до 5000 євро.

Вебдизайнери та програмісти в Німеччині теж потрібні. Їм пропонують від 1500 до 5000 євро на місяць.

Робота в Канаді

Мінімальна зарплата в Канаді від 1500 до 2200 доларів на місяць. Людям з мінімальним знанням мови та навичок можуть запропонувати роботу у сфері готельно-ресторанного бізнесу з зарплатою від 10 доларів на годину. Цінуються в Канаді кухарі з досвідом роботи — від 20-25 доларів на годину.

Робота в сільському господарстві оплачується від 2000 доларів на місяць, пакувальникам і працівникам на складі платять від 20 доларів на годину.

Влаштуватися на хорошу і високооплачувану роботу можна, але для цього потрібно знання як мінімум двох мов — англійської та французької. Майже всі українські дипломи потрібно підтвердити.

Зарплата фахівців (механіків, зварювальників, сантехніків) - від 2000 доларів на місяць.

Найвищі зарплати в Канаді у медиків: медсестри отримають від 5000 до 7000 тисяч на місяць, сімейний лікар від 10 тисяч доларів на місяць, а хірурги від 15000 доларів місяць.

Високі зарплати в Канаді й у викладачів — від 7000 на місяць і вище. У викладачів коледжу — від 8000 доларів на місяць.

Програмісти з досвідом роботи та знанням мови можуть в Канаді заробляти від 8000 доларів на місяць.

Без кваліфікації, досвіду роботи та знання мови в Канаді пропонують роботу бурильника свердловин з оплатою від 30 доларів на годину. Будівельникам платять близько 1500 доларів на місяць.

Можна влаштуватися на роботу далекобійником — потрібно підтвердити права і мати досвід роботи від 5 років — зарплата становитиме 2500-3000 доларів на місяць.

Джерело: styler.rbc.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень