Політичний тиск чи збіг? На підприємстві у Рівному працювали поняті з Кривого-Рогу

Ексголова Рівненської ОДА Олексій Муляренко розповів про перевірки на «Сталь-М»

ФОТО ілюстративне delo.ua

Минулого тижня у низці місцевих ЗМІ з’явилася інформація про обшуки на підприємстві «Сталь-М». Засновник підприємства, ексголова Рівненської ОДА Олексій Муляренко розповів, що справу проти нього порушили ще влітку 2019 року у розпал парламентської передвиборної кампанії.

Потому ніяких слідчих дій СБУ та НАБУ за словами Олексія Муляренка не проводили. З’явились же уже практично на старті уже нової передвиборної кампанії до місцевих рад, розповів в ефірі Радіо Трек Олексій Муляренко.



Тиск на підприємство «Сталь-М», засновником якого я є, і на себе особисто вважаю політично мотивованим. І цьому є декілька абсолютно логічних пояснень. На жаль, у зв’язку із таємницею слідства, я не можу усе розповісти, однак, є речі про які можна і потрібно говорити.


Зараз прийшли на підприємство з дуже абсурдними звинуваченнями, які сто відсотків ні до чого не призведуть, у тому числі через численні процесуальні порушення.


Знаєте звідки були поняті, які були присутні на огляді? З Кривого рогу, напевне збіг просто, та з Житомира.


[media=170223]


Про можливі обшуки Олексій Муляренко знав. Каже що це нині властиво підприємства по всій Україні.



І особливо із тими людьми, які належать до партії «Європейська Солідарність».

Згадайте візити правоохоронців на підприємства, які пов’язують із 5-тим президентом України Петром Порошенком, або нещодавні обшуки у центральному офісі ЄС на вулиці Лаврській у Києві. Сьогодні я прочитав, що корпорація «Богдан» через дії САП та НАБУ оголосила про скорочення працівників та наполягає на припиненні політично мотивованого постійного тиску на підприємство.

Це дуже нехороший сигнал для інвесторів. До речі, маємо інформацію, і про можливі обшуки нашого партійного офісу у Рівному.


 

Олексій Муляренко запевняє, що подібну практику тиску на бізнес уже зустрічав за часів президентства Віктора Януковича. Та попри це налаштований брати участь у місцевих виборах восени цього року.

Щодо розвитку місцевої громади й зокрема міста Рівного, Олексій Муляренко зазначає, що зараз питання розробки й затвердження нового Генплану є неймовірно актуальним:



Генплан міста Рівного прийнятий ще у 2003 році, та скоригований 2008-му, фактично втратив свою стратегічну здатність до регулювання і легітимність для прийняття містобудівних рішень у зв'язку з невідповідністю його розрахункових показників та графічних матеріалів об'єктивно теперішньому стану, сучасному законодавству та державним нормам.


Крім того, він містить багато помилок. По суті, зараз місто розвивається не відповідно до генплану, а хаотично.



Нагадаємо, у березні у Рівному вперше публічно будуть обговорювати детальний план прибережної території Басового Кута, на відкритому дні депутата.


Йдеться про 80 га землі. В ефірі Радіо Трек Олексій Муляренко спростував повідомлення поширені у різноманітних telegram каналах, що ніби більшість землі на березі Басового Кута належиться йому:

Стосовно інформації, яка озвучується на якихось анонімних телеграм-каналах про начебто наявність у мене там чи не найбільшої кількості гектарів землі, то скажу лише, що це не відповідає дійсності. У мене там немає жодної ділянки наразі.

Справді колись я мав там землю й планував будуватися. Мене весь час запевняли що от-от вирішиться питання і дадуть дозвіл на забудову цієї зони. Втім, рішення немає й до сьогодні. Я продав ділянку у 2015 році, і не мають там більше жодного квадратного метра землі.


Крім того, в ефірі підіймати питання очищення річки Устя у Рівному. У 2020 році це стало темою наукових робіт які студенти НУВГП можуть представити на конкурсі інноваційних проєктів імені професора Олексія Костіна. Про підсумки конкурсу 2019 року ми повідомляли тут:

У Рівному обрали найкращий проєкт оздоровлення малих річок

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень