Берег Басового Кута хочуть забудувати, заселити та врятувати від «потопу»

Архітектори та екологи

У Рівному вирішуватимуть проблеми правого берега Басового кута. Район пролягає біля вулиці Чорновола.

Місто спільно з експертами та громадськістю розробило детальний план території правого берега площею близько 80 Га. Нині міська рада вже має план території вулиці Чорновола, однак до нього внесли значні зміни. Серед проблем, які має вирішити план - затори на Чорновола, хаотична забудова, відсутність інфраструктури та загроза підтоплень.

Які саме шляхи вирішення пропонують автори плану території, розповідає радник міського голови Рівного, архітектор Дмитро Котляров:

Вирішення транспортної проблеми через узгодження вулиць і виїздів по вулиці Чорновола. Друге передбачає інфраструктуру соціальну. Це дитячий садочок і школа перших-четвертих класів. Третє – впорядкування забудови – четверте – водовідведення.

 

Також в плані передбачено облаштування набережної та визначення берегових зон, аби впорядкувати будівництво у прибережній зоні.

Найбільше питань у громадськості виникає до водовідведення.

Зокрема, трубу півтора метра в діаметрі автори проєкту хочуть прокласти через приватні земельні ділянки, однак місцеві мешканці просять розглянути можливість провести комунікації іншим шляхом.

Також вирішується, де саме встановлюватимуть очисні споруди.

На вулиці Чорновола неподалік заправки встановлять насосну станцію, звідки вода через колектор надходитиме до очисних споруд. Їх думають розташувати неподалік басейну МЕГУ, через вулицю Басівкутську від спорткомплексу.

Яким робити сам канал поки що вирішують. Попри те, що труба там має бути півтора метра в діаметрі, він може бути й розкритим і відгородженим.

Канава рятуватиме вулицю Чорновола та «Правий берег» від дощової води, яка стікає з мікрорайону Південний і щоразу заливає ділянку міста.

Крім того, в проєкті передбачають місце для багатоповерхової забудови, котетжів і далі від центру міста – приватні садиби. Вздовж дороги також лишили зону для забудови до шести поверхів, яка слугуватиме звуковим щитом для мікрорайону.

Усі деталі плану наразі в проєкті. На громадських слуханнях в «Майстерні міста» місцеві мешканці та зацікавлені депутати міськради висловили низку пропозицій до плану. Їх розглянуть та врахують автори проєкту під час підготовки до розгляду детального плану територій на засідання містобудівної ради.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень