Податки для ФОПів зростуть. Доведеться платити більше уже з 1 вересня

Через зростання мінімальної зарплати

З 1 вересня в Україні змінюється розмір мінімальної зарплати. Тепер замість 4723 гривень українці отримуватимуть 5000 грн на місяць. Відповідно, зростуть і податки для фізосіб-підприємців (ФОП).

«Єдинники» другої групи (можуть наймати працівників) повинні платити 20% мінімалки податку і 22% – ЄСВ. Зараз це 944 і 1039 грн відповідно.

З першого вересня платежі виростуть до 1000 і 1100 грн.

Зростання мінімальної зарплати згодом компенсує додаткові витрати на зарплати, впевнений фінансовий аналітик Єгор Комов. Як підрахували в Мінфіні, прийдешнє підвищення до 5000 грн дозволить додатково отримати до Пенсійного фонду 1,2 млрд грн і ще 1,2 млрд грн прибуткового податку до місцевого і державного бюджетів, пише Obozrevatel.

Підвищення мінімальної зарплати призводить до пропорційного зростання податкових відрахувань. Тут є своя тонка межа, після якої бізнес буде йти в тінь. Думаю, до 6000 грн зараз можна практично безболісно підвищити мінімальну зарплату. Але тут потрібно ухвалювати рішення з огляду на позиції зацікавлених сторін і можливості бюджету, – додає аналітик Єгор Комов.

Матеріали Obozrevatel

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень