Увага! Податкова почала відловлювати торговців в інтернеті і стягувати з них податки

З них стягують реальні податки

Податкова похизувалася тим, що спіймала на несплаті податків громадянина, який не бувши суб’єктом господарювання, здійснював реалізацію товарів через мережу Internet.

Громадянин отримував доходи у вигляді грошових переказів на карткові рахунки без сплати податків. Тож ГУ ДПС у Хмельницькій області виписало йому повідомлення–рішення за результатами документальної перевірки на суму понад 2 млн грн. Таку суму нарахували й за результатами податкової перевірки.

У податкового органу була наявна інформація про те, що позивач протягом перевірного періоду отримував доходи, які згідно з ПК України підлягають включенню до загального річного оподатковуваного доходу та відображенню платником у податкових деклараціях про майновий стан доходу за 2015-2018 роки.

Позивач здійснював реалізацію товарів через мережу Інтернет та здійснював відправку товарів, користуючись послугами ТОВ «Нова пошта», грошові перекази за реалізований товар отримувались позивачем через ТОВ «Пост фінанс».

Згідно з актом перевірки за січень-жовтень 2018 року, позивач задекларував податкових зобов'язань по ПДВ у сумі 0 гривень. Проведеною перевіркою встановлено, що позивач за 10 місяців 2018 року отримав грошові перекази через ТОВ «Пост Фінанс» за здійсненні відправлення поштових вантажів із залученням ТОВ «Нова Пошта» на загальну суму 3 151 259,00 грн. Всього за зазначений період відправлено поштових вантажів загальною вагою 48 855,77 кг на суму 4 377 483,00 грн (ознака товару - запасні частини).

Документальною позаплановою невиїзною перевіркою встановлено порушення про наступне:

 - занижено податкове зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб за 2015-2018 роки;

 - занижено суму військового збору за 2017 р., за 2018 р.;

 - занижено суму єдиного внеску;

 - занижено податок на додану вартість;

 - податкові декларації про майновий стан і доходи за 2015-2016 роки подано із порушенням встановленого граничного терміну подання, за 2017 рік та 2018 рік декларації не подано;

 - фізичною особою не забезпечено збереження документів, пов'язаних із виникненням оподатковуваного доходу за період з 01.01.2015 року по 31.10.2018 року.

ГУ ДФС у Хмельницькій області сформовано вимогу, відповідно до якої загальна сума боргу позивача зі сплати єдиного внеску становить 251 847,66 грн.

Рішенням про застосування штрафних санкцій за донарахування відповідним органом доходів і зборів або платником своєчасно не нарахованого ЄСВ до позивача застосовано штрафні санкції за несплату ЄСВ на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на суму 40 539,38 грн.

Також ГУ ДФС у Хмельницькій області сформовано вимогу, відповідно до якої загальна сума боргу позивача зі сплати ЄСВ станом на 30.04.2019 року становить 292 387,04 грн, у тому числі недоїмка 251 847,66 грн та штраф 40 539,38 грн.

У липні 2019 року позивач звернувся до суду з позовом, в якому просив скасувати податкові повідомлення-рішення. Однак у задоволенні позову було відмовлено. Суд першої інстанції виходив із того, що накази ГУ ДФС прийнято з дотриманням вимог чинного законодавства, відповідно призначення і проведення проведеної перевірки відповідає нормам ПК України.

Суд першої інстанції дійшов висновку про правомірність прийнятого відповідачем податкового повідомлення-рішення, оскільки позивач здійснював відправлення товарів, а саме: запчастин до ВПТ, тобто вказаний позивачем товар не класифікувався відповідачем як вторинна сировина, побутові відходи, побутовий металобрухт, а тому доходи отримані позивачем від здійснення такої діяльності повинні бити включені до загального річного оподаткованого доходу за 2017 та 2018 рік. У апеляції також було відмовлено.

Адвокат Дупак Валентин Германович

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень