Податкова у смартфоні й ніяких контактів з інспекторами: нова модель роботи податкової

Вона запрацює у 2023 році

Цього року в Україні планують реформувати роботу податкової служби. Це буде концепція «Податкова у смартфоні», каже  голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради Данило Гетманцев.

У перспективі платники податків навіть не зустрічатимуться з державними органами, а податкових перевірок стане набагато менше.

Яка диджиталізація відбудеться у податковій: 

  • модернізація контакт-центру ДПС;
  • зміна дизайну та розширення функціонала е-кабінету платника податків;
  • запуск інтерактивного навчання як платників, так і податківців;
  • використання Smart-ФОП;
  • поява е-аудиту й автоматизація процесів обміну податковою інформацією.

В електронному кабінеті платників з’явиться інформація з державних реєстрів, а сам кабінет буде синхронізовано зі сторонніми сервісами (наприклад, M.E.Doc) та банками. Обіцяють, що  додадуть й нову функцію подання заяви на відстрочення виплати або розстрочку податкового боргу.

У планах запуск у роботу системи Smart-ФОП. Оплата всіх податків відбуватиметься автоматично та підприємцю не доведеться працювати з податковою безпосередньо.

Для цього ФОП повинні укласти угоду з банком, і він автоматично утримуватиме 5% єдиного податку та мінімальний ЄСВ і надаватиме податковий доступ до всіх даних про зарахування коштів.

В Офісі президента кажуть, що вже мають принципову згоду ЄС на оновлення податкової реформи, але Україна має скасувати усі пільги які бізнес має зараз. 

Джерело: meta.ua


 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень