У Рівному намагалися провернути банківську аферу за російським сценарієм

Хвилюючі повідомлення отримували власники платіжних карток

Рівняни у соцмережах б’ють на сполох, адже переймаються, що їх платіжні картки «Приватбанку» можуть бути заблокованими. 

Зокрема напередодні в Рівному та інших містах України почали поширювати повідомлення, наче попередження «від друзів» із закликом при переказі коштів з картки на карту не вказувати у полі «призначення платежу», що це оплата послуг чи товарів, адже у зв’язку із перевіркою, яку проводить Приватбанк, заблокованими виявляться обидві картки – і відправника, і одержувача.  

Зокрема, ось що з цього приводу рівняни обговорювали у спільноті «Вилка-мікс».

Рівняни відзначають, що отримували такі повідомлення з Києва, Харкова, Дніпра, Одеси і Львова. За коментарем ми звернулися до керівника прес-служби «Прибатбанку» у Рівному Андрія Хмельника, аби з’ясувати, чи не виявилися ці перестороги у мережі спамом:

Хочу заспокоїти рівнян, що у жодному разі банківська установа не може вплинути на клієнтів та ставити додаткові вимоги для здійснення платежів при оплаті товарів та послуг. Ми, банківська установа, не телефонуємо клієнтам і не запитуємо на які цілі перераховуються дані кошти. Якщо ж вам зателефонували, та представилися працівниками безпеки банку та намагаються уточнити особисті дані  - однозначно це шахраї. Нагадаю, що для здійснення платежу необхідно тільки вказати картковий номер отримувача, жодних інших даних непотрібно, - каже Андрій Хмельника.

Також Андрій Хмельник нагадує, що у разі виникнення підозри чи фактів шахрайства найкраще самому звернутися до банку. Служба безпеки банку ніколи не зв’язується з клієнтами, аби уточнювати реквізити платежів.

Власне, розповсюдження таких повідомлень прирівнюється до інформаційної атаки, які не мають жодного реального підґрунтя, каже і Олег Гороховський – перший замісник голови правління «Приватбанку». Як він пояснює у своєму дописі, розповсюдження подібного спаму відбувається за шаблоном, який кількома тижнями раніше розповсюджували щодо «Сбербанку» у Росії. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень