Плановий ремонт енергоблока ХАЕС перенесено

Через балансові обмеження, які нині діють в енергомережі

Попри балансові обмеження, енергоблоки Хмельницької АЕС працюють стабільно і надійно. Про це розповів заступник головного інженера з експлуатації Хмельницької АЕС Євгеній Носиков.

Станом на 25 червня 2020 року з 15 енергоблоків АЕС України три виведено в резерв, три — в ремонті, два працюють з балансовими обмеженнями.

Два мільйонники Хмельницької АЕС щоденно недовиробляють понад 6 млн кВт-год електроенергії, а це 15% їх щоденної норми, адже саме вони працюють із диспетчерськими обмеженнями.

Наше завдання — забезпечити надійну, безпечну експлуатацію двох енергоблоків Хмельницької у встановлених режимах. Енергоблоки ХАЕС працюють надійно, і з точки зору експлуатації, вони пристосовані до роботи в таких умовах, — каже Євгеній Носиков.

Через диспетчерські обмеження Компанія вносить корективи у фінансові плани, що стосуються зокрема й експлуатації та модернізації обладнання. Змінюються й графіки проведення планово-попереджувальних ремонтів на енергоблоках АЕС.

Так, для проведення планового ремонту зупинка енергоблока №2 Хмельницької АЕС, була запланована на 8 липня. Проте з початку року енергоблок працював з обмеженням видачі потужності, було скориговано графіки ремонтів інших енергоблоків АЕС України, тому плановий ремонт на енергоблоці №2 ХАЕС розпочнеться 20 серпня, — розповів Євгеній Носиков.

На даний час другий енергоблок працює на потужності, яка дозволяє ефективно використати паливо і згодом зупинитися, виконати усі роботи, заплановані на період ремонтної кампанії 2020 року. Від якісно проведеного ремонту залежатиме подальша безпечна й ефективна робота енергоблока.

За матеріалами ХАЕС

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень