Після найвеличнішої ролі історії кіно в актора виявили серйозну хворобу: як зараз живе герой із «Зоряних воєн» (ФОТО/ВІДЕО)

Зараз ним опікується мати

Джейк Ллойд, який грав у 1999 році роль маленького Енакіна Скайвокера у фільмі «Зоряні війни», не був готовий до шаленої популярності. Через кілька років у нього почалася шизофренія.

Як стверджує мати Ллойда у Star Wars News Net, попри значну психічну проблему, 35-річний чоловік все ще обожнює всесвіт «Зоряних війн». У фільмі 9-річний хлопчик вдало відтворив образ молодого Енакіна, втіливши його вродливість, цікавість та внутрішній конфлікт.

Ким був хлопчик у стрічці

Персонаж – хлопчик-раб, що має потужний потенціал Сили, стає об'єктом захоплення джедаїв, але разом з тим і величезним джерелом проблем через зверхність та невідповідний світогляд.

Роль Енакіна Скайвокера вважають чи не однією з найвеличніших у кіно через багатогранність персонажа, перші кроки якого на екрані довелося втілювати саме Ллойду.

Енакін – такий собі Ісус Христос всесвіту «Зоряних воєн».

 

Хлопчика народила жінка-рабиня з планети Татуїн без участі чоловіка, а зачаття відбулося за участі Сили – таємничого енергетичного поля, що допомагає галактиці триматися купи.

Наділений Силою хлопчик Енакін зростає із джедаями, які вчать його використовувати Силу, і зрештою він стає достатньо сильним, аби протистояти навіть найбільшому злу в галактиці. Разом із тим Енакін виявляється морально слабким і перетворюється зі спасителя на головне зло всесвіту «Зоряних воєн» – Дарта Вейдера.

Що говорили критики

Через те, що сюжет приквелу був передбачуваним, фільм отримав чимало критики, а головний актор – Джейк Ллойд – першим потрапив «під роздачу» тоді, коли точно не був готовим до хейту.

Саме «Зоряні війни: Прихована загроза» стали початком руйнування його кар'єри, яка у 2001 році завершилася.

На захист дитини стали колеги хлопчика. Ще у 1999 році актор «Аполлона-13» Рон Говард заступився за Ллойда, написавши гнівного листа в популярний на той час журнал Newsweek, який розкритикував 9-річного актора ще до прем'єри фільму.

Як склалася доля Джейка Ллойда

Через подальшу критику Ллойд зазнавав приниження у школі. Згодом у середніх класах у нього з'явилися перші ознаки шизофренії. Тоді психіатри діагностували біполярний розлад і назначили лікування, яке ніяк не допомагало.

- У Джейка почалися проблеми в середній школі. Він почав говорити про «реалії». Він не знав, чи був він у цій реальності, чи в іншій реальності.

 

Я точно не знала, що на це сказати. Він не казав нам, що «чув» голоси в той час. Але він їх чув, – розповіла мати.

Вже у 2008 році після того, як актор кинув коледж, Ллойд дізнався, що має шизофренію, але ліки категорично відмовлявся приймати. Через 7 років такого життя його «спіймала» поліція через декілька порушень правил дорожнього руху та арештувала на 10 місяців, а згодом чоловіка перевели до психіатричної лікарні. Нині колишній актор проходить реабілітацію і мріє спокійно жити.

Як стверджує мати, його ментальні проблеми не були пов'язані із масовою критикою через роль Енакіна Скайвокера:

- Це все одно сталося б. Я вважаю, що це генетично. І його психіатр також погоджується, що Джейк мав ризик стати шизофреніком.

Джерело: obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень