Власники котів мають удвічі вищі шанси захворіти на шизофренію, – вчені

Можливо, через інфікування токсоплазмою

Вчені проаналізували 17 досkіджень, що проводилися за останні 40 років, і з’ясували, що наявність кота удвічі підвищує ризик захворіти на шизофренію.

Що за цим стоїть – наразі вчені не можуть сказати точно, але припускають, що причиною ментального порушення є інфікування людини токсоплазмою.

Остаточним хазяїном паразиту токсоплазми є котячі, d яких він часто безсимптомно мешкає у кишківнику. Людина може стати проміжним хазяїном, заразившись з недостатньо обробленого м'яса чи котячих фекалій, як-от при прибиранні лотка.

Токсоплазмоз зазвичай ніяк не проявляється у людей, крім тимчасових симптомів застуди, однак останні дослідження вказують на можливий вплив інфекції на поведінку та ментальне здоров'я.

Втім, даних недостатньо, щоб стверджувати, що наявність кота сама по собі збільшує ризик виникнення шизофренії. Але відомо, що...

Власники котів мають приблизно у 2,2 раза вищі шанси мати шизофренію, ніж люди без котів.

Джерело: nauka.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень