Після 10 днів страйку: розблоковано найбільший пункт пропуску на польському кордоні

Рух вантажівок відновлений

Відсьогодні, 15 травня, пункт пропуску «Ягодин - Дорогуськ» на українсько-польському кордоні  працює у звичайному режимі. А страйк, що спричинив значні збитки для перевізників та експортерів, закінчився. 

Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у своєму Telegram-каналі.

За словами міністра, рішення вдалося досягнути у результаті перемовин із Міністерством інфраструктури та розвитку Польщі та керівництвом Люблінського воєводства.

Я вдячний нашим польським колегам за спільне рішення та повернення до виконання положень «транспортного безвізу» та домовленостей щодо пропускної здатності «Ягодин – Дорогуськ», – зазначив Кубраков.

Відомо, що 4 травня ситуація на даному пункті пропуску загострилася. У зв’язку з протестами польських перевізників польська сторона призупинила оформлення вантажівок на в’їзд та виїзд. Страйк мав тривати до 4 червня.

Та врегулюванню ситуації посприяла ухвала Україною рішення про тимчасову зупинку вимоги щодо наявності дозволів для польських перевізників, які здійснюють перевезення до України з країн ЄС.

Також з 8 травня запрацював електронний сервіс перетину кордону «єЧерга».

Про це Радіо ТРЕК писав тут:

Покинути країну: запрацювала електронна черга

Джерело: «УНІАН»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень