Пішоходів у темряві готуються штрафувати

Законопроєкт розглядають профільні комітети Верховної Ради

До відповідальності в Україні хочуть притягнути й пішоходів.

Йдеться про осіб, які вночі, або в умовах поганої видимості рухаються проїжджою частиною або узбіччям без сітловідбивальних елементів. Тобто без флікерів.

У Верховній Раді вже зареєстрували відповідний законопроєкт №8156.

Згідно з цим законопроєктом, в Україні пішоходи у темний час доби або при поганій видимості (наприклад, у туман) повинні мати 2 світловідбивних елементи (стрічки, наклейки) або одяг з такими елементами.

 

Порушників пропонується попереджати чи штрафувати на 51 гривню.

Ініціатори законопроєкту пояснюють, що норма оздоблювати одяг флікерами діє з 2020 року, але й донині відповідальності за відсутність флікерів – немає.

При цьому ДТП за участю пішоходів, особливо восени та взимку, часто трапляються через те, що їх погано видно у темний час доби або за поганої погоди. Тому автори законопроєкту вважають, що потрібно запровадити реальне покарання для пішоходів за таке правопорушення.

Наразі законопроєкт №8156 перебуває на розгляді у профільному парламентському Комітеті з питань правоохоронної діяльності.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень