Пігулки не знадобляться: цей сік знижує тиск за 30 хвилин

Випивши склянку цього соку, можна знизити кров'яний тиск

Вчені з Імперського коледжу Лондона дослідили, як впливає буряк на зниження тиску. В експерименті брали участь 15 осіб, які не мали проблем з тиском.

Учасникам дослідження давали або звичайний буряковий сік, який містить нітрати, або сік буряка, в якому не було нітратів.

Люди не знали, який саме сік вони п’ють. Через 30 хвилин, а також через 24 години після вживання напою їм вимірювали тиск. Потім процедуру повторювали, змінювавши учасників місцями.

Дослідники встановили, що у порівнянні з плацебо, застосування нітратного бурякового соку знижує систолічний артеріальний тиск на 5,2 мм рт. за 30 хвилин.

Ефект від зниження тиску, який відбувався через 3-6 годин після вживання соку, зберігався і на наступний день.

За словами науковців, харчові нітрати, які містяться в бурякові, розширюють кровоносні судини, і таким чином допомагають поліпшити потік крові.

Джерело: news24

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень