Підступний овоч: в Європі його більше не їдять

Можлива користь і ймовірні ризики для здоров'я через споживання румбамбару вийшли далеко за межі кулінарних обговорень

Попри те, що українці полюбляють пироги з ревенем, компоти і навіть варення, у Європі від споживання цієї популярної трав'янистої рослини відмовляється дедалі більше людей.

Європейські країни обережно ставляться до його вживання, пов'язуючи високий рівень щавлевої кислоти з ризиком утворення каменів у нирках.

Ця кислота здатна накопичуватися в організмі, поступово збільшуючи можливість розвитку нефролітіазу. 

Медичні фахівці рекомендують помірне споживання ревеню, особливо людям зі схильністю до захворювань нирок або вже мають діагноз сечокам'яної хвороби.

Самолікування у цьому випадку неприпустимо, і перед включенням ревеню до раціону необхідно проконсультуватися з лікарем.

Попри потенційні ризики,  румбамбар містить цінні поживні речовини. Він багатий вітаміном С, калієм та магнієм, які відіграють важливу роль у підтримці здоров'я організму.

Найбільша концентрація щавлевої кислоти знаходиться в листі ревеню. Тому при приготуванні страв рекомендується використовувати виключно стебла. Важливо прислухатися до свого організму і не зловживати продуктами, що містять щавлеву кислоту.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень