Захмарні ціни та невтішний прогноз щодо картоплі: Наслідки липневої спеки українці відчують і взимку

З якими проблемами стикаються аграрії

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Рекордні температури вплинули на цьогорічні об’єми виробництва овочів, ягід та зелені.

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук зауважив, що через спеку при вирощуванні овочів на відкритому ґрунті є потреба в їх додатковому поливі та підживленні, а це все додаткові фінансові затрати для аграрія. Тому цього сезону погодний фактор матиме значний вплив на ціну продукції. Найбільше проблем спека завдала аграріям Одещини, Херсонщини та Миколаєва.

Зазвичай у серпні українці мають недорогі і якісні помідори, але цього року сподіватися на дешеві помідори не варто. Не падають у ціні й огірки. До прикладу, на столичних ринках їх можна знайти аж по 90 грн за кілограм.

Пізня кукурудза стикається з проблемами в зав’язуванні, а картопля починає в’янути навіть на рослинах. Спека досягає таких високих значень, що збір картоплі при таких умовах стає неможливим завданням. Капуста також страждає від високих температур, що призводить до відмирання нижніх листків, а кавуни на плантаціях в Одесі масово починають псуватися, – повідомив голова «Асоціації фермерів та приватних землевласників відродження Полтавщини» Віктор Галич.

Джерело: Informator.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень