Насипте цей порошок під корінь кабачків: від урожаю не буде спасіння

Цей копійчаний засіб підійде не лише кабачкам, але й іншим овочам на грядці

Кабачки, а також солодкий перець, капуста, огірки, томати дуже люблять один дешевий порошок з аптеки. І, якщо городники починають підживлювати ним грядки, віддячують дуже пишним урожаєм.

Таке добриво не лише насичує ґрунт та саму рослину, але й відлякує шкідників і поширені хвороби, зокрема, равликів, попелицю, метелика білявку тощо.

Мова йде про порошок борної кислоти, який можна придбати в аптеці за копійки. На 10 літрів води потрібно взяти 10 г порошку. Спочатку бор потрібно висипати у тару й залити окропом, адже у холодній воді він розводиться погано. Після цього вже можете розбавити холодною водою й одразу відправитися поливати грядку. На один кущ вистачить 1 л. Але зверніть увагу, що кабачки й капусту можна поливати лише під корінь.

Думки щодо борної кислоти серед городників розділяються.

 

Одні вважають її справжньою отрутою, а тому уникають, інші ж ставляться як до панацеї від будь-яких хвороб і поливають все на городі. Істина ж десь посередині.

Звісно бор потрібен рослинам, але лише у період зав'язування бутонів та формування плодів, адже через нестачу цієї речовини виникає опадання квітів, а пізніше й зав'язі. Дефіцит бору викликає скорочення урожаю кабачків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень