Підстав для звільнення працівників у війну побільшало

Додаткові години роботи - це можливість, а не обов'язок

Депутати ВР розширили перелік підстав для звільнення працівників на час воєнного стану. Оптимізацію трудових відносин регулює законопроєкт №7251.

Законом вводиться додаткова підстава для звільнення працівника – неможливість забезпечувати умови праці через знищення майна в результаті бойових дій, а також вводиться особлива процедура звільнення таких працівників.

Розірвати трудовий договір з працівником можна, якщо той впродовж 4 місяців не з’являвся, та не повідомляв про місце свого перебування. 

Врегульовує проєкт й питання сумісництва, аби люди які були змушені залишити роботи, могли працевлаштуватися на іншій роботі в іншому місті. 

Йдеться також про послаблення антикорупційного законодавства, зокрема заняття іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю.

У період воєнного чи надзвичайного стану всі повідомлення та документи з питань трудових відносин, накази (розпорядження) власника або уповноваженого ним органу можуть вестися в електронній формі.

З метою усунення юридичних невизначеностей та подолання практичних прогалин у правозастосуванні, законом вносяться зміни до закону № 2136-ІХ.

 

Серед іншого відновлено механізм оплати праці за роботу у вихідний день, уточнено порядок надання щорічної основної відпустки. 

 

Введення додаткової тривалості роботи є правом, а не обов'язком роботодавця.

Законопроєктом передбачається відшкодування працівникам і роботодавцям пов'язаних з трудовими відносинами грошових сум, втрачених внаслідок збройної агресії. З цією метою запланована розробка окремого механізму.

Джерело: Главком 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень