Ідеальний чоловік, це замало про нього, - дружина Наталя про загиблого на війні рівнянина

Рівне проводжатиме Героя у четвер

Завтра у Рівному прощатимуться з загиблим на війні поблизу Рубіжного воїном. 

Олександр Єфімчук загинув 5 травня, не дожив до свого 28-річчя усього десять днів, - повідомляє Рівненська міська рада. 

Олександр Єфімчук народився у селі Переділи Рівненського району. Коли навчався у школі, померла мама...  Попри це, Олександр взяв себе в руки, сам вступив у Київський політехнічний інститут на державну форму навчання. Працював в автомайстерні, й рідні зазначають, що у нього «золоті руки», й він так любив свою справу, що найближчі не можуть точно сказати робота це була, чи хобі. 

Якось пригнали до них дорогу автівку, в якої були проблеми з мотором. Якісь там серйозні майстри дивилися, а нічого не могли зробити. А Саша особливо тому ніде не вчився, але таки зумів завести те авто. Всі так дивувалися! Він, мабуть, будь-яку машину міг завести, - пригадує сестра Олександра Тетяна.

До нього їхали за порадою з Києва, Одеси, Вінниці, хоч хлопець був значно молодшим за іменитих колег.

Сказати, що він був ідеальним чоловіком — цього слова замало для нього. Він був Героєм не тільки на полі бою, а й щодня. Завжди виручав, не залежно від часу доби чи місця. А люди, які з ним спілкувалися, ставали спокійнішими, сильнішими та добрішими, хоча він ніколи нікого не повчав... - пригадує дружина Наталія.

Коли прийшла війна, Сашко вступив до тероборони Києва. Думки про те, що буде сидіти, склавши руки, у нього не було. Він рвався захищати, бо мав певний досвід служби, хотів показати іншим, навчати хоча б азам.

Олександр вступив до Добровольчого формування «Свобода» та став членом «Легіону свободи». Став командиром батальйону. Навчав інших, допомагав захищати рідну землю, а за тим підписав контракт з Нацгвардією.

Він вірив, що ми маємо жити вільно, що повинні захищати зараз Україну заради майбутнього. Казав, якщо зараз опустимо руки, нічого не зробимо, то весь цей жах повториться з нашими дітьми. А цього він точно не хотів, - розповідає Наталія.

Вшанувати Героя можна буде завтра, 12 травня, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному, де живуть рідні. О 10:40 у Свято-Покровському соборі відправлять чин похорону. Поховають Олександра у рідному селі Переділи поряд з мамою.

За повідомленням Рівненської міської ради

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень