Перший крок до порятунку Басівкутського озера зроблено

Депутати заплатили за «живу швидку допомогу»

Водосховище на Басовому Куті депутати вже почали рятувати. На це з міського бюджету виділили 100 тисяч гривень. За них куплять рибу, яка зможе почистити дно озера. Про це інформує видання «Рівне вечірнє».

У коментарі виданню заступник міського голови, Сергій Васильчук, розказав про деталі купівлі риби:

Згоду на купівлю риби дали депутати на сесії, яка відбулася 17 серпня. За ці гроші ми придбаємо два види риб — товстолобика та амура. Має вийти десь 10 тонн. Але точно сказати ніхто не зможе — закупівля завершиться наприкінці вересня. А на початку жовтня плануємо запустити рибу в озеро.

До цього процесу залучили фахівців. Один з них, завідувач сектора іхтіології та рибальства управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів Рівненщини Андрій Орел  зауважив, що Басів Кут обмілів так, як і річка Устя.

Подробиці цієї рятівної операції розповідає Андрій Орел:

Якщо міліє водний об'єкт, то він заростає вищою водною рослинністю. Після запуску цієї риби мальок почне їсти водорості та молодий очерет. Бо процес відмирання очерету восени теж забирає кисень. Товстолобик і його гібриди під час цвітіння зменшують негативний вплив, поїдаючи водорості. Після запуску ефект буде відчутний.

Нагадаємо, що цього літа в озері на Басовому Куті ловили великих риб. Наприклад, рівнян зацікавив випадок із двадцятикілограмовим товcтолобом.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень