Перший крок до порятунку Басівкутського озера зроблено

Депутати заплатили за «живу швидку допомогу»

Водосховище на Басовому Куті депутати вже почали рятувати. На це з міського бюджету виділили 100 тисяч гривень. За них куплять рибу, яка зможе почистити дно озера. Про це інформує видання «Рівне вечірнє».

У коментарі виданню заступник міського голови, Сергій Васильчук, розказав про деталі купівлі риби:

Згоду на купівлю риби дали депутати на сесії, яка відбулася 17 серпня. За ці гроші ми придбаємо два види риб — товстолобика та амура. Має вийти десь 10 тонн. Але точно сказати ніхто не зможе — закупівля завершиться наприкінці вересня. А на початку жовтня плануємо запустити рибу в озеро.

До цього процесу залучили фахівців. Один з них, завідувач сектора іхтіології та рибальства управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів Рівненщини Андрій Орел  зауважив, що Басів Кут обмілів так, як і річка Устя.

Подробиці цієї рятівної операції розповідає Андрій Орел:

Якщо міліє водний об'єкт, то він заростає вищою водною рослинністю. Після запуску цієї риби мальок почне їсти водорості та молодий очерет. Бо процес відмирання очерету восени теж забирає кисень. Товстолобик і його гібриди під час цвітіння зменшують негативний вплив, поїдаючи водорості. Після запуску ефект буде відчутний.

Нагадаємо, що цього літа в озері на Басовому Куті ловили великих риб. Наприклад, рівнян зацікавив випадок із двадцятикілограмовим товcтолобом.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень