Перший котел на біопаливі встановлюють у Рівному

Загалом на рівненських котельнях їх планують встановити 30

Фото ілюстративне з сайту компанії "Укртепло" - нового інвестора ТОВ «Рівнетеплоенерго»

З 1 січня у Рівному зросте тариф на опалення. Рівняни платитимуть на 17, 85% більше – 1 795 гривень 53 копійки за гігакалорію. І це не найвищий тариф в Україні, запевняють у «Рівнетеплоенерго».

Основною причиною збільшення вартості централізованого опалення і гарячої води є зростання ціни на газ. І відомо, що в Україні має відбутися ще один етап здорожчання блакитного палива – приблизно на 11%. Проте, про чергове підвищення тарифів на тепло поки говорити зарано, повідомив директор «Рівнетеплоенерго» Олександр Корчинський.

Тож підприємство уже розпочало процес переведення котелень на меншу частку споживання газу, і один із 30 котлів на біопаливі уже привезли у Рівне, говорить Олександр Корчинський:

Олександр Корчинський у студії Радіо Трек

- У нас є план, за яким ми вже зараз рухаємося. Ми не будемо демонтовувати котли, які працюють на газу. Ми поруч з ними будемо будувати котли, які будуть працювати на біопаливі. До речі, переший такий котел вже заїхав на котельню на вулицю Герцена. Вже починаємо ми монтажні роботи.

 

Дійсно, переведення з газу на біопаливо ефективно зменшить зростання тарифу. Але щоб це зробити, потрібен час. Те, що від нас залежить, будемо робити оперативно.

Щодо боргів перед «Рівнетеплоенерго», нині близько 80 млн заборгувало населення.

І ця цифра надалі зростатиме, побоюється Олександр Корчинський, через зменшення кількості субсидіантів і обсягів державної допомоги. За словами директора підприємства, у порівнянні з початком року нині кількість субсидій приблизно утричі менша.

Не розрахувалася ще у повному обсязі й держава. Минулого тижня підприємство отримало 19,4 млн пільг і субсидій за жовтень і частину листопада.

Ще одним ваговим фактором, який впливає на зростання тарифу є зменшення споживання теплової енергії.  

У 2014 році було 430 Гкал на рік. Нині - 320 Гкал.

При цьому витрати підприємства не зменшуються.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень