Переведення годинників змінили: Відоме попередження про зимовий час 2024

Треба перевести годинник раз і назавжди

Розмови про те, щоб не переводити годинники на зимовий або літній час йшли багато років, та цьогоріч все ж ідею реалізували. 27 жовтня відбудеться останнє переведення годинників на зимовий час 2024.

У 2025 році повертатись до сезонного переведення стрілок годинника не будуть. Годинник на зимовий час потрібно буде перевести в останню неділю жовтня. 

Так вирішили депутати у липні цього року. Однією з причин називають піклування про здоров’я людей та безпековий фактор. Та деяким побоюванням був рівень споживання дефіцитної електроенергії. 

Мовляв, чи зміни не призведуть до триваліших графіків відключень. Але парламентарі зазначили, що не переведення годинників жодним чином не вплине на відключення.

Наступного року українці вперше звикатимуть жити влітку за зимовим часом. Хоча його так більше не називатимуть, тепер є одне правильне визначення «єдиного київського часу».

Відтак, особливо помітним буде дуже ранній світанок у частині областей, адже сонце в липні «за новими годинами» вставатиме біля третьої ночі. Ще буде різниця часу з Європою, адже країни ЄС перейдуть на літній час у 2025 році, а Україна — ні.

Джерело: PMG.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень