Готуйтеся: ми знову переходимо на зимовий час

Щоправда, цей перехід традиційно всі сприймають легше весняного

Вже не один рік в Україні говорять про скасування переведення годинників на зимовий та літній час, втім рішення і донині немає. Тож у 2023 році в останню неділю жовтня вся Україна перейде на зимовий час.

29 жовтня 2023 року о 4 годині ранку стрілки годинників необхідно перевести на одну годину назад. При цьому цифрові годинники та годинники у різноманітних девайсах автоматично здійснюють перехід на зимовий час.

 У світі понад 80 країн здійснюють перехід на зимовий і літній час відповідно.

Вперше переводити годинники запропонували 1784 року. Таке рішення ухвалив посол США в Франції Бенджамін Франклін з метою економії свічок. А ось перехід на літній час приписують уродженець Англії Вільяму Віллетту.

Україна живе за принципом переходу на літній і зимовий час з 1981 року. Основна мета — щоб люди мали змогу довше працювати та менше використовували штучне освітлення.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень