Пенсії в Україні хочуть почати нараховувати по-новому

Відомо, що вигадали в уряді, аби мінімізувати втрати українців

На час воєнного стану в Україні правила розрахунку пенсій буде змінено – поточні зарплати не враховуватимуться через суттєве зниження їх розміру. Такий підхід позитивно вплине на майбутні виплати, повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Відповідні зміни депутати ВР погодилися внести до закону «Про загальнообов'язкове державне страхування». Згідно з документом, занижену під час війни зарплату можна не враховувати у розрахунку пенсій.

Зауважимо, що через повномасштабне вторгнення рф на територію України, багато людей втратили роботу, а у декого знизилася зарплата. Враховуючи те, що для розрахунку пенсій використовується єдина формула, де враховується середня зарплата за 3 роки, пенсійні виплати могли б бути значно нижчими за ті, що планувалися.

 

Утім, завдяки цьому закону, вони залишаться на плановому рівні.

При цьому важливо, що страховий стаж під час воєнного стану продовжуватиме зараховуватись. Тобто ПФУ буде враховувати відпрацьовані місяці, але не зарплату за цей період.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень