Доведеться все робити самому: в якому разі і кому пенсію автоматично не призначать?

Ситуація лише видається складною, та насправді є аж два шляхи розв'язання проблеми

Українцям, які досягли пенсійного віку, можуть призначити пенсію автоматично. Але найближчим часом багатьом громадянам доведеться особисто звертатися до ПФУ за призначенням пенсії.

Про це повідомили у Пенсійному фонді.

«Знаходжуся на окупованій території, зв'язку немає, інтернету також, подати заяву на пенсію за віком не можу», — написала у коментарях жінка.

У ПФУ їй відповіли, що багатьом українцям можуть призначити пенсію автоматично після досягнення пенсійного віку. Однак це можливо лише у тому випадку, якщо у Реєстрі застрахованих осіб є відомості про страховий стаж майбутнього пенсіонера, який був накопичений у нього до 2004 року (адже електронний облік страхового стажу українців провадиться лише з 2004 року).

Втім, якщо навіть людина весь цей період (з 2004 до сьогодні) легально працювала і щомісячно сплачувала внески до Пенсійного фонду, її страховий стаж дорівнюватиме лише 18 рокам. А цього року для виходу на пенсію потрібно мати щонайменше 29 років страхового стажу.

 

Тобто майбутньому пенсіонеру треба підтвердити, що він офіційно працював і до 2004 року. І якщо роботодавець майбутнього пенсіонера або ж він сам не подбали про оцифрування трудової книжки і не передали ці оцифровані дані до Реєстру, людині доведеться самій поклопотатися, аби підтвердити свій стаж.

Для цього доведеться особисто звернутися до відділення ПФУ з усіма документами, що підтверджують набутий стаж, або ж відкрити особистий кабінет на вебпорталі ПФУ і внести туди оцифровані дані трудової книжки, а потім оформити в електронному вигляді заяву про призначення пенсії.

У цьому конкретному випадку жінці радять виїжджати на підконтрольну офіційному Києву територію, або зробити все через інтернет.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень