300 тис. українців у серпні не отримають пенсії

Проблеми пов’язані з війною і небезпекою для людей

У серпні українські пенсіонери, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, не зможуть отримати пенсію. Проблема торкнеться тих громадян, які одержують виплати через «Укрпошту».

Йдеться приблизно про 300 тис. людей.

Раніше в «Укрпошті» заявили, що робота відділень на окупованих територіях з 1 серпня більше неможлива.

 

Від початку цього місяця компанія працює лише на території, підконтрольній Україні, адже окупанти почали становити загрозу життю працівників компанії та заважати доставляти гроші пенсіонерам. Зросла і ймовірність пограбувань росіянами.

Читайте також: Частина пенсіонерів з України скоро втратить право на виплати

Пенсію можуть забрати, а отримані гроші змусять повернути: у ПФУ назвали причини

Для пенсіонерів, які залишаються на окупованій території, передбачили інші можливості отримати виплати. Міністр соцполітики Оксана Жолнович каже, що кошти, переказані кожному з пенсіонерів, надходять на рахунки «Ощадбанку» і зберігаються там впродовж 30 днів.

Якщо за цей час гроші не були зняті, їх переказують на рахунки, відкриті в інших банках. Там виплати накопичуються в разі, якщо людина ніяк не може зняти кошти.

Однак гроші зберігаються не вічно – є певний термін, впродовж якого пенсіонер зможе їх зняти. Потому виплата пенсія тимчасово припиняється. Щоб почати знову отримувати свою пенсію, одержувач виплат має самостійно звернутися до органів Пенсійного фонду. 

Читайте також: Уряд затвердив перелік банків, де під час війни можна отримати пенсію

Пенсії на тимчасово окупованих територіях можна отримати за новою схемою

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень