«Нахабне втручання у внутрішні справи Китаю»: гостра реакція Пекіна на заяву G7(ФОТО)

Щодо Тайваню

Пекін різко засудив заяву лідерів Групи семи та назвав її спробою дискредитувати і атакувати Китай.

Про це йдеться у тексті від МЗС Китаю на офіційному сайті відомства.

«Ніхто не повинен недооцінювати рішучість і здатність китайського народу захищати суверенітет і територіальну цілісність Китаю», - заявляє МЗС країни, закликаючи світових лідерів також «не втручатися» у справи, пов’язані з Гонконгом, Сіньцзяном і Тибетом «під приводом прав людини», – заявив неназваний китайський речник.

 

«Минули ті часи, коли жменька західних країн могла просто втручатися у внутрішні справи інших країн і маніпулювати глобальними справами», – додав китайський посадовець.

Крім того, Китай наразі ніяк не відреагував на заклик лідерів G7 використати свій вплив на Росію, щоб змусити Москву вивести свої війська з України, інформує видання New York Times.

«Тайвань – це Тайвань Китаю. Вирішення тайванського питання – справа китайців, питання, яке повинні вирішити китайці», - сказав речник Міністерства закордонних справ на тлі заяв і застережень Групи семи, що цими днями проводить саміт у Хіросімі.

 

«Китай твердо відданий оборонній ядерній стратегії. Ми дотримувалися нашої обіцянки «не використовувати першими» ядерну зброю», - запевняє МЗС країни.

Як повідомляв Голос Америки, у спільній заяві країн G7 лідери окреслили спільний підхід до Китаю, розкритикувавши його з різних питань.

Група семи занепокоєна зростаючими загрозами з боку Китаю та розкритикувала його за використання «економічного примусу», мілітаризацію Південно-Китайського моря та «втручання», спрямоване на підрив безпеки дипломатів, цілісності демократичних інститутів та економічного процвітання, інформує Голос Америки.

У Хіросімі перебуває і президент України Володимир Зеленський. Він зустрічається з президентами й міністрами різних країн. Білий дім підтвердив, що у неділю з українським президентом зустрінеться і президент США Джо Байден.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень