Тисячі свиней у 26-поверховому хмарочосі. Ноу-хау в Китаї (ФОТО/ВІДЕО)

Мегасвиноферма за 500 мільйонів доларів

Два роки тому у Китаї стартував проєкт побудови свиноферми вартістю у 500 мільйонів доларів.

У місті Ечжоу провінції Хубей компанія Zhong Xin Kai Wei Modern Breeding Company звела 26-поверховий хмарочос. Там уже вирощують 3700 племінних свиней.

Це найвища і найбільша свиноферма у світі, де влітку дує прохолодний вітерець, а взимку тепле повітря, — сказав віцепрезидент компанії Лінь Цзінь.

Хмарочоси для свиней мають хорошу систему вентиляції, близько 30 тисяч точок для годівлі тварин та шість величезних ліфтів, які за раз можуть перевозити 240 свиней. У будівлі є кімната дистанційного керування фермою.

Цікаво, що у хмарочосах хочуть створити модель циклічного виробництва, яка включала б високотемпературну (незалежну від кисню) установку анаеробного бродіння, яка могла б виробляти до 120 000 кубометрів біогазу на день з гною. Цей біогаз після очищення використають для генерації електроенергії. Така мініелектростанція забезпечить опалення та гарячу воду для миття тварин. 

Створення багатоповерхових ферм суттєво заощаджує землі для сільського господарства, а також допомагає задовольнити попит на свинину.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень