Педіатричне відділення №1 у Рівному закриють. Відомо, що буде з маленькими пацієнтами і медперсоналом (ФОТО)

Зміни пов’язані з реалізацією медичної реформи

Педіатричне відділення №1 міської дитячої лікарні у Рівному перепрофілюють. З 1 січня наступного року на його місці відкриють «Центр реабілітації та відновного лікування».

Причиною таких нововведень є суттєве зменшення пацієнтів, яким надають допомогу у стаціонарі, каже директор КП «Міська дитяча лікарня» Микола Надєйко:

- Два останні роки стаціонар, який складається з 4 відділень і розрахований на 150 ліжко-місць, пролікував у 2,5 раза менше пацієнтів.

 

Раніше тут лікували в рік 5000 дітей, а зараз – 2000 маленьких пацієнтів. Це пов’язано з пандемією, з війною, а можливо і з роботою сімейних лікарів, які забрали на себе дуже велику частину відповідальності.

 

У новому реабілітаційному центрі медичну допомогу отримуватимуть діти з вродженими патологіями, і ті, хто потребує відновлення після травм. Скільки саме зможе заробити центр - поки сказати важко.

Микола Надєйко

Зміни не спричинять скорочення персоналу, запевняє Микола Надєйко. Усіх лікарів переведуть в інше відділення, а середній персонал наразі проходить перекваліфікацію і буде працевлаштований уже новому центрі.

Медсестри стануть спеціалістами з фізіотерапії та лікувальної фізкультури. І вже з нового року центр реабілітації зможе укласти контракт з НСЗУ та збільшити фінансування лікарні.

До слова, від початку медреформи у цій лікарні скоротили чи не найменше працівників у порівнянні з іншими. З 400 працівників скоротили лише 9 осіб – охоронців та сестер-господарок. Там поставили автоматизовану систему охорони та уклали договір з компанією, яка надає послуги з прання постільної білизни.

Нагадаємо, нещодавно про закриття педіатричного відділення повідомила його завідувачка Оксана Сегіна. Вона каже, що її не звільняють, але вона турбується, чи не лишаться без роботи її медсестри. Про це ми писали тут:

«Для вас вакансій немає!»: в одному з дитячих медзакладів Рівного ліквідовують відділення

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень