Паспорт вже не отримати: названо обов’язковий документ для чоловіків

Його вимагатимуть з 30 червня

 

Кабмін затвердив новий порядок видачі паспортів громадянам України за кордоном – чоловікам від 18 до 60 років треба буде показати військово-обліковий документ.

Прийняття у громадян за кордоном документів для оформлення і обміну паспорту громадянина України та закордонного паспорту, у тому числі замість втраченого або викраденого, а також видачі документів філією чи представництвом за кордоном ДП «Документ», буде здійснюватися за новим порядком.

Ним встановлено, що оформлення паспорта громадянина України і закордонного паспорту чоловікам від 18 до 60 років здійснюється за умови наявності військово-облікових документів.

Так, Кабмін прийняв постанову №648, якою погоджено реалізацію експериментального проекту щодо надання адміністративних послуг у сфері міграції за межами України.

Проект запрацює з 30 червня 2024 р. та діятиме до набрання чинності закону щодо надання адміністративних послуг громадянам України за кордоном, але не більше 6 місяців з дня набрання чинності цією постановою.

Наразі за кордоном працюють 12 центрів «Паспортний сервіс»: у Польщі (Варшава, Краків, Вроцлав, Ґданськ), Німеччині (Берлін, Кельн, Мюнхен), Іспанії (Мадрид, Валенсія), Чехії (Прага), Словаччина (Братислава) та Італії (Мілан).

Нагадаємо, під паперовим військово-обліковим документом мається на увазі посвідчення про приписку до призовної дільниці (для призовників) або військовий квиток чи тимчасове посвідчення військовозобов’язаного (видається військовозобов’язаним).

Про деяке послаблення для окремої категорії чоловіків за кордоном ми писали:

Повернення на паузі: деяким чоловікам за кордоном уряд приготував приємний сюрприз

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень