П'ять рослин, які не можна приносити у дім, аби не накликати біду: народні прикмети

Наші пращури ніколи не приносили ці рослини у дім

Очерет

Наші предки вважали очерет «квіткою небіжчика». Його ніколи не приносили у дім, вважаючи, що у ньому водяться чорти.

Існував народний вислів: «Щоб тебе очеретиною зміряли», який був побажанням смерті. Бо у давнину існував звичай міряти небіжчика очеретом для виготовлення труни.

Предки вірили, що очерет у домі притягує хвороби та смерть. Саме тому сучасні флористи дуже рідко використовують у композиціях цю рослину.

Папороть

Незважаючи на те, що легенда про папороть, знайдену на Івана Купала, говорить, що ця рослина приносить багатство та успіх, у багатьох краях вважали навпаки.

Так, існує прикмета, що папороть принесена у дім, принесе у дім нещастя та злидні. Предки вважали цю рослину енергетичним вампіром, який витягує життєву енергію із домочадців.

Латаття

Поганою прикметою вважали наші предки принесені квіти латаття в дім. Вони ніколи не зрізали ці квіти ножем, а висмиккували їх із води. Вірили, що це душі утоплених дівчат, які стали русалками.

Існувала прикмета, якщо зрізати квітку латаття і принести її у дім, то довгий час вас будуть переслідувати погані сни і виникне загроза втопитися.

Калли

Білі калли здавна вважають похоронними квітами в багатьох країнах світу. Існує повір'я, що калли, принесені у дім, притягують хвороби та нещастя.

Питання, чому калли називають квіткою смерті, залишається відкритим і сьогодні. За однією з теорій, такій назві сприяв її вигляд – жовта серединка асоціюється зі свічкою, а білі пелюстки нагадують саван.

Кали не можна дарувати жінкам похилого віку. Це виглядає як натяк їх швидкого відходу з життя. Існує також думка, що кали нагадують воскові фігури, вони абсолютно несхожі на живі квіти.

Бузина

Наші предки вважали, що бузину виростив сам диявол і оселився у ній.  Пращури не вирубували бузину навіть там, де вона сильно розрослася, бо вірили, що за це чорти помстяться. Зазвичай там, де росла бузина, будтнок не будували.

Не приносили бузину й у дім, бо вірили, що вона притягне в оселю нечисть, яка зведе зі світу господарів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень