Десять речей, які не можна робити перед дзеркалом, аби не накликати біду: народні прикмети

Дзеркало здавна вважали містичним предметом

Наші предки вірили, що існує задзеркалля - незвіданий людям світ містичних істот. 

Що не можна робити перед дзеркалом

 

Не можна дивитись у дзеркало у темряві

Наші предки вірили, що усі негативні сутності активізуються із настанням темряви. А оскільки дзеркало вважали своєрідним порталом у потойбічний світ, то існувала засторога дивитися у нього в темний час доби.

Особливо заборона стосувалася періоду від опівночі до 3 години ночі. Інакше потойбічні сили зможуть відібрати здоров'я людини та сімейний добробут, вірили наші предки.

Саме тому вони ніколи не розміщували дзеркало біля ліжка дорослого чи дитини.

Не можна дивитися у дзеркало, коли удомі небіжчик

Коли помирала людина у домі завішували усі дзеркала. Предки вірили, що душа померлої людини може «застрягнути» між світом живих та мертвих. Тому дзеркала не відкривали впродовж 40 днів після смерті людини.

Не можна сваритися перед дзеркалом

Сваритися, плакати чи лихословити перед дзеркалом у жодному разі не можна. Пращури вірили, що дзеркало «має пам'ять» і здатне зберігати негативні емоції. Потім цей негатив може перейти на людину з потрійною силою. 

Не можна їсти перед дзеркалом

Пращури казали, що той, хто їсть перед дзеркалом - «заїдає» свою красу, розум та здоров'я.

Не можна підносити до дзеркала немовлят

У новонароджених дітей слабке захисне біополе, тому діти вкрай вразливі до недоброї енергетики, яку може випромінювати дзеркало. Здавна, коли народжувалась дитина, у домі ховали дзеркала. Інакше немовля погано спатиме та часто хворітиме, вірили наші пращури.

Не можна дивитись у дзеркало одночасно із кимось

Дзеркало відображає не лише зовнішні емоції, а й здатне уловлювати заздрість чи злість. Дивлячись у нього одночасно із іншою людиною, ви ризикуєте отримати на себе сильну хвилю негативу.

Не можна дивитися в розбите дзеркало

Розбите дзеркало створює своєрідні заломи, у яких негативна енергетика може бути дуже потужною. Дивлячись у таке дзеркало людина може відчути раптове погіршення здоров'я, пригнічення настрою та  проблеми зі сном.

Не можна вішати фото навпроти дзеркала

Предки вважали, що ні в якому разі не можна, щоб у дзеркалі відображались сімейні фото чи фото дітей. Вважали, що дзеркало може «витягувати» життєву енергію із тих, чиї фото відображаються у ньому.

Не можна дивитись у старовинні дзеркала

Впродовж свого «життя» дзеркало накопичує у собі інформацію, яку черпає від своїх власників. Старовинні дзеркала можуть зберігати у собі дуже багато негативних «спогадів», які можуть перейти на того, хто у нього дивиться.

Не можна дивитись у дзеркало під час хвороби

Пращури вірили, що дзеркало може накопичувати негативну енергію хвороби і, відображаючи, посилювати її. Тому здавна старались не двитись у дзеркало, коли хворіли і не ставили перед ним ліків чи медичних приладів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень