П'ять оберегів, які мають бути біля вхідних дверей: народні прикмети

Ці речі наші предки вважали справжніми талісманами удачі

Ці речі привертають благополуччя та достаток у дім та не дозволяють злу і негараздам потрапити у житло, вірили наші пращури.


Віник

Здавна віник вважали оберегом від недоброї енергетики та фінансових проблем. Наші предки завжди тримали віник чистим і ставили його у кутку біля вхідних дверей догори помелом.

Цвях

Щоб захистити дім від зла та заздрощів у дверний отвір забивали новий цвях. Предки вірили, що такий оберіг захищатиме від лихого ока.

Підкова

Над вхідними дверима наші предки обов'язково вішали підкову, вважаючи її потужним оберегом. Підкова могла бути новою чи використаною, головне - щоб вона була із металу.  

Шпилька

Шпильку або булавку наші пращури розміщали поблизу вхідних дверей. Вважали, що ці предмети «відбивають» негативну енергетику, яку посилають недоброзичливці. І саме їх вважали найдієвішими оберегами від лихого ока.

Сіль

Щоб не пустити у свій дім злидні та негаразди, наші пращури з обох боків посипали поріг сіллю. Насипали сіль на поріг щоразу, коли наставав молодик. Вірили, що енергетика солі не дозволить злу увійти у дім.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень