Що не можна робити з дверима, аби не накликати біду: народні прикмети

Сім речей, які не можна робити

Наші предки вважали двері порталом між світом живих та потойбіччям. Саме тому із давнини до нас дійшло багато містичних прикмет про них.

Прикмети про двері

Двері залишали відчиненими навстіж, коли у домі помирала людина. Вірили, що це дозволяє душі безперешкодно залишити будинок.

Предки вірили, що не можна спати біля дверей, бо цим можна накликати проблеми зі здоров'ям.

Якщо у домі почали скрипіти двері - це віщує переїзд. Якщо почали скрипіти нові двері - до неприємностей. А якщо двері злетіли з петель, то це віщувало пожежу.

Коли жінка народжувала, відкривали у домі всі двері. Пращури вірили, що це полегшить пологи.

Пращури вірили, що закривати на замок двері на ніч повинен обов'язково чоловік. Інакше у родині будуть сварки.

Що не можна робити з дверима

Заходячи у дім, потрібно самому зачинити двері, не допускаючи, щоб вони захлопнулись самі. Інакше у дім увійдуть злидні та сварки.

Не можна залишати на ніч двері незамкненими. Пращури вірили, що це оберігає дім не лише від зловмисників, а й від злих сил.

Не можна біля вхідних дверей вішати фотографії чи календарі із зображенням людей. Також пращури ніколи не ставили біля порогу статуетки чи ляльки. Ці предмети ослаблюють енергетичний захист будинку і можуть привертати фінансові проблеми та скандали.

Не можна відкривати одночасно внутрішні та зовнішні двері. В іншому випадку злі духи поселялися в будинку надовго.

Не можна називати ім'я члена родини у відповідь на стукіт у двері. Предки вірили, що за дверима може бути смерть, яка забере із собою того, чиє ім'я почує.

Не можна спати ногами до вхідних дверей. Вираз «вперед ногами» пов’язаний саме з винесенням небіжчика із дому. Живим не можна спати подібним чином, інакше вони наслідують мертвих і готуються пройти їхньою дорогою.

Не можна відчиняти двері на стукіт, якщо за ними ніхто не озивається. Предки вірили, що це стукає нечисть, яка намагається проникнути у дім. У таких випадках люди читали молитву «Отче наш» і хрестили двері.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень