П'ять речей, які не можна робити із подушкою, щоб не накликати біду: народні прикмети

Предки вірили, що подушка має свою енергетику

Наші пращури вірили, що під час сну людина знаходиться між світом живих і потойбічним світом, та стає вразливою для злих сил. Тому предки приділяли особливу увагу спальному місцю та постільним речам.

Щоб убезпечити себе під час сну, в давнину люди дотримувались певних заборон, які стосувались подушок.

Не можна спати на двох подушках

Існувала прикмета, що неодруженим людям, не можна спати на двох подушках відразу. Цим можна накликати у свою долю самотність.

Якщо на двох подушках спить заміжня жінка, — це прикмета до хвороби, вважали пращури. А якщо одружений чоловік - це до грошових втрат.

Не можна сидіти на подушці

Якщо сидіти на подушці, можна втратити здоров'я та удачу, вірили наші пращури.

Раніше люди вважали, що не можна зневажливо ставитись до того місця, де ви спите. Ліжко обовязково заправляли і ніколи не сідали на незаправлену ковдру, чи подушку. Це вважалося образою спального місця.

Сидіти на подушці було дозволено лише молодятам на весіллі.

Не можна класти подушку на стіл

Наші предки ніколи не клали подушку на обідній стіл. Інколи стіл використовували для розміщення на ньому труни небіжчика. Саме тому подушка, яка лежить на столі, може залучити в сім’ю смерть близьких людей.

Не можна спати на чужій подушці

Подушка вбирає енергетику власника, як позитивну, так і негативну. Під час сну людина стає дуже вразливою для чужої енергетики. Той, хто користується чужою подушкою, ризикує накликати на себе негаразди і хвороби попереднього власника.

Не можна дарувати подушку

У давнину вважали, що подушки дарувати не можна. Тому що є ряд магічних обрядів у чорній магії, де в подушку зашивають так звані «підклади», які призводять до хвороб і  неприємностей. Тому ніколи не приймали в подарунок подушки від сусідів чи знайомих.

Дарувати подушку мали право лише найближчі родичі, які щиро бажають добра.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень