П'ять оберегів, які захищають дім від зла та лихого ока: народні прикмети

Наші предки захищали дім від заздрісних сусідів і недобрих гостей, використовуючи обереги

Наші пращури вірили, якщо будинок захищають обереги, у ньому почувають себе незатишно гості з недобрими намірами. А домочадці, навпаки, відчувають затишок та спокій.

Які обереги повинні бути в домі

 

Підкова

Оберіг у вигляді підкови зазвичай вішали над вхідними дверима. Вірили, що підкова не лише захищає дім від недобрих людей, а й притягує гроші у родину.

Часник

Здавна люди вірили, що часник здатен захистити будинок від нечистої сили. Для того, щоб не пустити у дім злу енергетику, зв'язку часнику вішали під стелею. Також розкладали зубчики на підвіконні.

Свічка

Пращури вважали свічку дуже потужним оберегом. Найбільшим захистом володіють церковні свічки, були переконані наші предки.

Щоб позбутися негативу у домі, із палаючою свічкою обходили усі кути будинку. Огарок від свічки не викидали, а збергіали поряд із іконами.

Свята вода

Вона захищає не тільки від злих людей, а й від злих духів, хвороб та інших негараздів, вірили пращури. Освяченою водою вмивалися, коли хворіли. Нею окроплювали вікна та двері, щоб зло не потрапило у дім.

Дзвоник

Здавна люди вірили, що звуки дзвонів здатні розганяти зло і нечисть. Тому у будинку завжди старались тримати металевий дзвіночок.

Його вішали у дверних отворах чи біля дверцят шаф, щоб він щодня дзвенів.

Коли звук дзвоника ставав приглушеним, це означало, що він увібрав у себе багато негативу і його пора викинути.

Взагалі оберегів у будинку має бути кілька, вважали пращури. Також вони вірили, що нікому не можна розповідати про свої обереги, бо це - безмовні особисті захисники.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень