Три обереги, які захищають від лихого ока: народні прикмети

Вірили, що ці предмети здатні відвернути негатив

Шпилька

Наші предки здавна використовували шпильки, щоб уберегти себе від заздрості, злості та лихого ока.

Вірили, що шпилька, приколота на видному місці, привертає на себе увагу і приймає весь негатив, спрямований на її власника.

Щоб негативна енергетика не торкнулася людини, шпилька має бути надійно застебнута. Тоді, вірили пращури, негатив буде направлений по нескінченному колу.

Щоб захист був сильнішим, шпильку прикріплювали вістрям вниз. Вірили, якщо вона випадково розстебнеться, негатив піде в землю, а не на людину.

Шпильку також приколювали на дитячі колиски, скатертину або штори з виворітного боку. Вважали, що вона буде захищати від недоброго ока і пристріту.

Голка

Голка в українській культурі слугувала предметом-оберегом і водночас знаряддям порчі.

Пращури вірили, що голка, увіткнена в одяг, буде оберегом від всякого зла і нечистої сили.

При вході у будинок приколювали дві голки навхрест. Вірили, що такий оберіг не буде пускати всередину злих помислів.

Голку, якою шили одяг для покійника, клали у зерно для посіву. Так, за повір'ям, убезпечували майбутні посіви від горобців.

Як оберіг голку використовували в усіх «небезпечних» ситуаціях: при народженні дитини, на весіллі, на похоронах, під час хвороби. Голку клали під колиску новонародженого, щоб його не зурочили.

Під час весілля голки встромляли в підлогу, щоб ніхто не зміг наслати на молодих порчу.

Червона нитка

Здавна червоній нитці приписують потужну силу. Цей символ вважали оберегом, який захищає від негативної енергії і відлякує злих духів.

Вважають, що нитку на зап'ястя не можна пов'язувати самостійно - тоді вона не стане амулетом. Як правило, просять пов'язати нитку близьку людину, яка щиро бажає добра.

Як правило, червону нитку пов'язували на ліве зап'ястя. Слов'яни вважали, що ліва рука є приймаючою і людина через неї прийме захист вищих сил.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень