Озвучено перелік спеціалістів, які точно не залишаться без роботи

Їх вже шукають роботодавці, далі пропозицій буде ще більше

Війна позбавила багатьох роботи, бізнесу і планів на майбутнє. Десятки підприємств зруйновано, сотні компаній припинили діяльність, а тисячі українців залишилися безробітними...

Втім, на п’ятому місяці повномасштабного вторгнення росії ситуація на ринку праці в Україні потроху покращується. Бізнес поволі адаптовується до нових умов і з’являються все нові і нові вакансії.

Експерти вже навіть відмітили цікаву статистику: шукають переважно одних і тих же спеціалістів. І попит на них росте з кожним днем. Після війни кажуть, це будуть найзатребуваніші фахівці.

 

Кого найбільше потребуватиме Україна під час відбудови?

Уряд вже планує починати відбудовувати зруйновані міста і села, а це означає, що роботи скоро суттєво побільшає. Загалом, виділяють кілька сфер діяльності, у яких потрібні будуть спеціалісти.

  • Будівництво. Дуже велика потреба буде у всіх можливих професіях, які мають стосунок до будівництва. Архітектори, маляри, електрики, проєктувальники, дизайнери, прості різноробочі тощо.
  • Виробництво. Збільшиться потреба у різноманітних матеріалах, меблях, вікнах, тобто – усьому, що потрібно для будівництва та облаштування нових домівок. У результаті зросте й попит на менеджерів із продажу, інженерів, працівників на виробничі лінії.
  • Агросфера. Агрономи вже зараз на вагу золота, тож фахівці, які зможуть піднімати та відновлювати сільське господарство, будуть ще більш затребуваними.
  • Військові. Експерти зазначають, що Україна більше ніколи не нехтуватиме своєю безпекою, тож навіть коли війна закінчиться, ми продовжимо створювати міцну та професійну армію.
  • Медики і медперсонал, освітяни. Відновлюватимуться клініки, лікарні, не всюди вистачатиме персоналу, адже багато хто виїхав назавжди. Ідентична ситуація і в сфері освіти.
  • Психологи і психотерапевти. На жаль, війна негативно впливає на психіку, і українці ще багато років лікуватимуть душу після цих жахливих подій.

Велика потреба буде і в ІТ-спеціалістах, а ще логістах, водіях і торгових представниках. Без роботи не залишиться ніхто. Зарплати теж збільшуватимуться, тенденція до цього помітна вже зараз.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень