Ось чому при хрещенні дитині обов'язково потрібно давати друге ім’я

Хрещення – релігійний обряд, оповитий безліччю забобонів

В Україні більшість батьків дають своїм дітям традиційні імена. Ті, хто назвали дитину оригінально, при обряді хрещення обирають інше церковне ім’я. У цьому випадку друге ім’я обов’язкове, бо священники не хреститимуть дитину, у якої не буде імені когось зі святих.

Таке друге ім’я називають «хрестильним».

Лише це ім’я має значення для церкви. Це означає, що сповідатися, вінчатися, молитися треба, згадуючи саме хрестильне ім’я. Якщо інші люди моляться за цю людину – то тільки використовуючи виключно хрестильне ім’я. Відспівують людину і замовляють молебні за упокій теж тільки під тим ім’ям, яке було дане при хрещенні.

Давати друге ім’я, аби захистити від вроків

Однак бувають ситуації, коли батьки спеціально вигадують ще одне ім’я спеціально для обряду хрещення. Мовляв, таким чином вдасться захистити дитину від негативного магічного впливу.

Церква вкрай негативно ставиться до таких забобонів. Бо давати інше ім’я з метою захисту від «чорної магії» – гріх. Християнин надіється на Бога, його захист і заступництво. Дитину захищають регулярні молитви, причастя, сповідь та виховання у вірі, а не сумнівні забобони.

Джерело: willbeua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень