Онуфрій хоче на Великдень піти у Маріуполь молитовною ходою 

Та просить дати гуманітарний коридор

Створити умови для евакуації мирних мешканців з Маріуполя просить настоятель УПЦ (МП) Онуфрій. За його словами, до міста готові піти хресною ходою. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Української православної церкви УПЦ.

- З глибоким сумом спостерігаю за тим, що цими днями відбувається у місті Маріуполі. Відчуття сердечної скорботи спонукає в переддень головного християнського свята — Світлого Христового Воскресіння звернути увагу на необхідність порятунку тих, хто, залишившись у багатостраждальному Маріуполі, опинився в умовах гуманітарної катастрофи.

 

До сьогодні у межах міста залишається велика кількість мирних жителів, серед яких багато дітей та літніх людей. Пораненим військовослужбовцям потрібна термінова медична допомога. Тіла загиблих мають бути передані їхнім родинам для належного поховання.

 

У зв’язку з цим, Українська Православна Церква, силами єпископату, духовенства, чернецтва і вірян, готова організувати молитовну ходу від міста Оріхів Запорізької області до заводу «Азовсталь» у місті Маріуполь з метою надання невідкладної допомоги та виведення мирних жителів. Також хода могла б вивезти поранених військових і забрати тіла загиблих.

 

Ми звертаємося до всіх, від кого це залежить, і просимо в період зі Страсної П’ятниці (22 квітня 2022 року) до Світлого Христового Воскресіння (24 квітня 2022 року) на території міста Маріуполь та його околицях забезпечити режим припинення вогню і надати гуманітарний коридор для проходження зазначеної молитовної ходи. 

Як відомо, влада України вимагає від окупантів гуманітарний коридор з маріупольського комбінату «Азовсталь», щоб евакуювати цивільних та поранених військових. 

Про це повідомила, очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук у Telegram:

 - Вимагаємо від росіян терміновий гуманітарний коридор з маріупольського комбінату «Азовсталь»!

 

Там зараз знаходяться близько 1000 цивільних та 500 поранених військових.

 

Їх усіх треба витягнути з «Азовсталі» сьогодні! Закликаю світових лідерів і міжнародну спільноту сфокусувати зараз свої зусилля саме на Азовсталі".

Нагадаємо, 20 квітня з Маріуполя по гуманітарному коридору змогли виїхати чотири евакуаційні автобуси.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень