Священник, що відмовився перейти до ПЦУ, залишив церкву без ікон та квітів на газоні (ФОТО)

Та відмовився брати участь у молитві за українських військових

Скріншот сюжету ТСН

До 16 квітня 2022 року на території Київського військового ліцею імені Івана Богуна, чи не найпрестижнішого загальноосвітнього військового закладу нашої держави, діяла церква УПЦ МП, настоятель якої не лише поминав Кирила на богослужіннях, а й спростовував війну та перебування російських військових на території України, - повідомляє ТСН.

Йдеться про Свято-Миколаївську парафію.

Отець Валерій

Керівник ліцею та герой України, генерал Ігор Гордійчук, особисто приходив до отця Валерія, аби повідомити йому про рішення розірвати договір про оренду приміщення. Настоятелю кілька разів пропонували приєднатися до ПЦУ, але він відмовлявся. Тому Гордійчук ухвалив рішення заснувати у навчальному закладі  нову парафію - Православної церкви України.

Зважаючи, що в нас воєнний стан і повномасштабна агресія, гинуть найкращі наші хлопці і дівчата, і навіть діти, на жаль, я, як старший, тут військовий начальник не можу дозволити, щоб московські посіпаки знаходилися  на території військового об’єкту.

Відтак віряни церковної громади – працівники навчального закладу і військові - вирішили перейти до ПЦУ.

Коли присутні у храмі молилися за українських військових та перемогу України, отець Валерій просто ходив церквою між людьми.

На запитання, чому священник і кілька його прибічників просто не перейдуть до ПЦУ, віряни УПЦ МП відповіли, що звикли молитися старослов’янською.

До вечора з храму винесли все, не тільки ікони. З вівтаря демонтували навіть престол, за яким служили літургію, а з газону навколо храму викопали квіти.

Свято-Миколаївська церква

І хоч в храмі лишились голі стіни, новий священник та військова громада сповнені оптимізму.  Вони впевнені, що встигнуть навести тут порядок, аби провести службу вже на Великдень.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень