Омлет «Пуляр»: рецепт трендової страви із соцмереж

Такий сніданок точно здивує ваших близьких

Кожен ранок у багатьох господинь починається із приготування сніданку. І якщо ви вже перепробували різні варіанти яєчні та омлетів, пропонуємо вам рецепт омлету «Пуляр».

Омлет «Пуляр» - це французька страва, яку вперше приготували на острові Мон-Сен-Мішель.

Цю чудо-страву вигадала француженка Аннетт Пуляр, що жила тут в XIX ст.

Не поділивши з родичами сімейний бізнес, молода жінка вирішила самостійно відкрити готель. Однак її справи йшли не дуже добре і їй часто нічого було запропонувати своїм постояльцям, окрім яєць.

Згідно з легендою, один із мандрівників підказав їй рецепт пухкого омлету, а пані Пуляр настільки вдосконалила його приготування, що скоро прославилася на всю Францію.

Від звичайного, знайомому кожному з нас, омлет «Пуляр» відрізняється тим, що білки і жовтки готуються окремо, утворюючи в результаті практично багатошаровий яєчний пиріг.

Інгредієнти: 

  • яйця - 4 шт.,
  • молоко - 2 ст. л.
  • вершкове масло - 5 г
  • сіль.

Спочатку відокремлюємо жовтки від білків. У жовтки додаємо вершки або молоко, солимо, перемішуємо виделкою або вінчиком.

Білки збиваємо в стійку піну - найкраще це зробити за допомогою міксера. Солимо їх і ще раз збиваємо до стійких піків.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, виливаємо на неї жовтки і розподіляємо по всій поверхні. Чекаємо, поки вони схопляться.

Викладаємо на сковороду з жовтками збиті білки, розрівнюємо силіконовою лопаткою. Зменшуємо вогонь до мінімуму і не накриваємо кришкою.

Через деякий час можна перевірити готовність страви - торкніться білкової піни пальцем. Якщо білок не прилипає, це значить, що омлет готовий.

Складаємо його навпіл, розрізаємо на дві порції і подаємо до столу.

Смачного!

Джерело - apostrophe.ua

Фото - з мережі

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень