Олександр Ірванець став лауреатом премії імені Уласа Самчука (ФОТО)

На здобуття літературної премії претендувало четверо рівненських авторів

Найпрестижнішу міську літературну премію отримав Олександр Ірванець за літературно-художнє видання «Три плюс два». Про це повідомляє Радіо ТРЕК з посиланням на пресслужбу Рівнеради.

Цього року розмір премії склав 18 тисяч гривень.

- Я дуже вдячний усім, хто доклав своїх зусиль, щоби я отримав цю премію.

 

Я високо ціную Уласа Самчука, особливо його генеральний твір «Волинь»… Рівне – це моє місто. І я – вдячний його мешканець, - сказав Олександр Ірванець.

Окрім того, що з-під пера Олександра Ірванця вже вийшов роман «Рівне/Ровно», письменник зізнався, що знову пише прозовий твір про Рівне.

Дія його відбуватиметься у центрі нашого міста та охопить локацію «бібліотека-музей-стадіон».

Міський голова Олександр Третяк урочисто вручив знаному поету диплом лауреата, нагрудний знак та сертифікат на грошову винагороду.

- Я пишаюся, що у нашому місті відбуваються події такого рівня. Ми багаті тим, що маємо потужний освітній і культурний потенціал.

 

Мій пріоритет – максимально звернути увагу на людський ресурс. Коли ми розкриємо свій потенціал, то станемо потужною країною. Вірю, що з Вашим потенціалом, Олександре Васильовичу, у нас все вийде, - наголосив міський голова Олександр Третяк.

Нагадаємо, що міська літературна премія імені Уласа Самчука заснована у 2012 році з метою увічнення пам’яті видатного українського письменника Уласа Самчука, заохочення сучасних прозаїків до написання творів художньої літератури, які збагачують духовний світ, будять історичну пам’ять народу та його національну свідомість.

Таким чином популяризується новітня українська література, а також відзначають кращих митців у галузі художньої літератури.

З початку заснування премії її лауреатами стали рівненські письменники Євген Шморгун, Петро Велесик, Василь Басараба, Ірина Одерако, Олена Медведєва, Микола Панченко, Ірина Баковецька-Рачковська, Віктор Мазаний.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень