Огірки по-запорізьки: Такі добрі і хрумкі, що їх з’їдають миттєво

Солені огірки за новим рецептом

Солені огірки дуже корисні, вони мають багато антиоксидантів, які запобігають розвитку ракових клітин. Тож варто не проґавити час і зробити заготовки на зиму.

Інгредієнти:

  • огірки;
  • зелень (лист хрону, чорної смородини, вишні, дуба; часник, парасольки кропу) – за смаком;
  • для розсолу: вода – 1 л; сіль – 2 ст. л.; лавровий лист; чорний перець горошок.

Огірки треба замочити у холодній воді на 2-5 годин. Потім плоди ретельно миємо, обрізаємо їх з боку плодоніжки та зав’язі.

Беремо зелень – листя хрону, чорної смородини, вишні, дуба; часник, парасольки кропу.

Кріп бажано вибирати з насінням, що визріло. Кількість зелені залежить від того, наскільки інтенсивний аромат готових огірків подобається.

Банки добре промити содою і стерилізувати.

Підготовлені огірки щільно розкладаємо по банках, перекладаючи їх також промитими травами та часточками часнику. Укладати огірки треба якомога щільніше і до самого краю шийки. Для цього вниз треба класти більші плоди, а найдрібніші зверху.

Банки залити водою і додати сіль. На 1 літр води треба 2 столові ложки солі. Максимально розчиняємо сіль у воді та заливаємо банки з огірками «під накат». Банки необхідно поставити на піддони – у процесі бродіння розсіл стікатиме через край. І залишаємо огірки сквашуватися за кімнатної температури на три доби.

Періодично треба буде знімати піну, що утворилася, можна придавлювати вміст банки і доливати розсіл, що виплеснувся назад. Через три доби огірочки поміняють колір і з’явиться специфічний пряний запах.

Розсіл стане каламутним, але так і має бути.

Тепер огірки треба законсервувати. Для цього розсіл із банок зливаємо в емальовану каструлю, додаємо лавровий лист і горошки чорного перцю.

Даємо розсолу закипіти і розливаємо по банках з огірками. Залишаємо хвилин на п’ять.

Знову зливаємо розсіл у каструлю, кип’ятимо пару хвилин і знову заливаємо огірки. Важливий момент – заливати банки гарячим розсолом теж потрібно по край, тому що потім огірки втягнуть у себе частину рідини. Якщо розсолу залити менше, на момент вживання його залишиться лише на рівні половини банки.

Тому, при необхідності, киплячий розсіл можна долити, наприклад, гарячою водою із сіллю з того самого розрахунку 2 ст.л на літр.

Залиті банки треба швидко герметично закупорити під металеві кришки. Банки перевернути вгору дном, укутати й залишити до повного охолодження. Потім поставити огірки «дозрівати» у темне місце.

У процесі дозрівання у стані спокою розсіл розділиться на фракції – білий осад та майже прозору рідину. Проціджувати також нічого не треба. Збовтати та використовувати за призначенням.

Зручність цього способу консервації у цьому, що для зберігання холодний льох тут необов’язковий. А при зберіганні в прохолодному приміщенні смакові якості та хрусткість огірків залишаються незмінними не один рік.

Джерело: gospodynka

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень