Огірки по-запорізьки: Такі добрі і хрумкі, що їх з’їдають миттєво

Солені огірки за новим рецептом

Солені огірки дуже корисні, вони мають багато антиоксидантів, які запобігають розвитку ракових клітин. Тож варто не проґавити час і зробити заготовки на зиму.

Інгредієнти:

  • огірки;
  • зелень (лист хрону, чорної смородини, вишні, дуба; часник, парасольки кропу) – за смаком;
  • для розсолу: вода – 1 л; сіль – 2 ст. л.; лавровий лист; чорний перець горошок.

Огірки треба замочити у холодній воді на 2-5 годин. Потім плоди ретельно миємо, обрізаємо їх з боку плодоніжки та зав’язі.

Беремо зелень – листя хрону, чорної смородини, вишні, дуба; часник, парасольки кропу.

Кріп бажано вибирати з насінням, що визріло. Кількість зелені залежить від того, наскільки інтенсивний аромат готових огірків подобається.

Банки добре промити содою і стерилізувати.

Підготовлені огірки щільно розкладаємо по банках, перекладаючи їх також промитими травами та часточками часнику. Укладати огірки треба якомога щільніше і до самого краю шийки. Для цього вниз треба класти більші плоди, а найдрібніші зверху.

Банки залити водою і додати сіль. На 1 літр води треба 2 столові ложки солі. Максимально розчиняємо сіль у воді та заливаємо банки з огірками «під накат». Банки необхідно поставити на піддони – у процесі бродіння розсіл стікатиме через край. І залишаємо огірки сквашуватися за кімнатної температури на три доби.

Періодично треба буде знімати піну, що утворилася, можна придавлювати вміст банки і доливати розсіл, що виплеснувся назад. Через три доби огірочки поміняють колір і з’явиться специфічний пряний запах.

Розсіл стане каламутним, але так і має бути.

Тепер огірки треба законсервувати. Для цього розсіл із банок зливаємо в емальовану каструлю, додаємо лавровий лист і горошки чорного перцю.

Даємо розсолу закипіти і розливаємо по банках з огірками. Залишаємо хвилин на п’ять.

Знову зливаємо розсіл у каструлю, кип’ятимо пару хвилин і знову заливаємо огірки. Важливий момент – заливати банки гарячим розсолом теж потрібно по край, тому що потім огірки втягнуть у себе частину рідини. Якщо розсолу залити менше, на момент вживання його залишиться лише на рівні половини банки.

Тому, при необхідності, киплячий розсіл можна долити, наприклад, гарячою водою із сіллю з того самого розрахунку 2 ст.л на літр.

Залиті банки треба швидко герметично закупорити під металеві кришки. Банки перевернути вгору дном, укутати й залишити до повного охолодження. Потім поставити огірки «дозрівати» у темне місце.

У процесі дозрівання у стані спокою розсіл розділиться на фракції – білий осад та майже прозору рідину. Проціджувати також нічого не треба. Збовтати та використовувати за призначенням.

Зручність цього способу консервації у цьому, що для зберігання холодний льох тут необов’язковий. А при зберіганні в прохолодному приміщенні смакові якості та хрусткість огірків залишаються незмінними не один рік.

Джерело: gospodynka

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень