Один госпітальний округ і лікування мешканців Житомирщини на Поліссі

Підсумки реформи медицини на Рівненщині

Рівненщина посідає одне з перших місць в державі з трансформації галузі охорони здоров’я. Про це заявив заступник начальника профільного управління Олег Вівсянник в етері «Українське радіо. Рівне».

- Уряд прийняв рішення: в області діятиме один госпітальний округ та одна госпітальна рада. Визначено багатопрофільні лікарні інтенсивного лікування першого та другого рівнів та затверджено у МОЗ України.

 

Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування (БЛІЛ) першого рівня – це заклад, що обслуговує 120 тис. населення та надає невідкладну меддопомогу за 13-ма спеціальностями. Доїзд у межах години або 60 км.

 

Таких лікарень є чотири — Дубенська, Березнівська, Володимирецька та Рокитнівська ЦРЛ.

 

До речі, Рокитнівська лікарня обслуговуватиме населення і сусідньої Житомирщини.

БЛІЛ другого рівня обслуговує 200 тис. населення, розширено територію доступу. Щонайменше за 34-ма спеціальностями заклад надаватиме меддопомогу. Це обласна клінічна лікарня, міська лікарня Рівного, Сарненська ЦРЛ та Рівненська обласна дитяча лікарня, — розповів Олег Вівсянник.

Спеціалізована меддопомога надаватиметься у моно- профільних закладах. Як наприклад, обласні шкірно-венерологічний та протитуберкульозний диспансери, заклади служби психічного здоров’я, обласний протипухлинний центр.

Окрім того, визначено заклади родопомічної допомоги – це Пологовий будинок м. Дубно, Рівненський міський пологовий будинок та обласний перинатальний центр.

Нині триває робота з визначення юридичного статусу обласного діагностичного центру. До початку лютого мають визначити, у якому статусі діагностичний працюватиме з НСЗУ.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень