Гощанську райлікарню «прокачали» новим обладнанням (ФОТО)

Заклад готують до медреформи 2020-го року

Гощанська центральна райлікарня готова до старту реформи вторинної і третинної ланок медицини, переконані у місцевій райдержадміністрації. Медзаклад вдалося вивести на новий рівень: у лікарні оновили відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Медики кажуть, що це надзвичайно важливо, адже Гощу перетинає міжнародна траса, тому завжди треба бути готовими до оперативного надання медичних послуг.

Для відділення реанімації, яке раніше розміщувалося у трьох невеликих кабінетах, виділили окремий блок, зробили ремонт і придбали нове обладнання. Для цього залучили кошти районного та селищного бюджетів, допомогу надали і місцеві інвестори.

Крім того, тут покращили матеріально-технічну базу й інших відділень. За кошти районного бюджету у лікарню закупили нове обладнання. Це, зокрема, комплект для гастрофіброскопії, ультразвукова діагностична система, набір для проведення лапароскопічних операцій, напівавтоматичний біохімічний аналізатор, апарат для штучної вентиляції легень, апарат для проведення газових наркозів, безконтактний очний тонометр, паровий стерилізатор.

Оновили й хірургічне відділення, куди придбали високочастотний електрокоагулятор, троакар лапароскопічний і затискач інструментів електролігуючий.

Для рентген-кабінету купили пристрій для фотохімічної обробки рентгенівської плівки із сушкою, у клініко-діагностичну лабораторію – мікроскоп і аналізатор гематологічний автоматичний, у кабінет УЗД – блок безперебійного живлення.

Також зробили ремонт у приймальному відділенні та коридорах, які ведуть від нього до дитячого відділення, а також лабораторії  і палатах терапевтичного відділення. В усіх відділеннях замінили старі вікна.

В інфекційному відділенні встановили енергоощадні вікна і двері, зробили внутрішню каналізацію, а в кожному боксі, який має окремий вхід, оновили сантехніку. Встановили й умивальники, санвузли і душові кабіни.

Нагадаємо, що реформа вторинної і третинної ланок медицини, яка має розпочатися уже наступного року, передбачає амбулаторну і стаціонарну допомогу.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень