Одне чарівне слово, яким можна виключити російську музику в будь-якому барі

Лайфхаком поділився письменник, мовознавець та  блогер Остап Українець

Остап Українець ФОТО з сайту Українська Правда

У будь-якому барі чи кафе можна виключити російську музику одним словом. Своїм досвідом з інтерв’ю «Главкому» поділився мовознавець та блогер Остап Українець.

За його словами, коли чуєш російську музику у якомусь закладі, то на прохання її вимкнути найчастіше можна почути зустрічне питання «чого це раптом?». Втім, є дієвий спосіб як цьому зарадити.

Після повномасштабного вторгнення достатньо просто сказати, щоби вимкнули кацапів. Якимось чином це слово справляє ефект, близький до магічного – каже Остап Українець.

Блогер зауважив, що у закладах громадського харчування чи магазинах завжди наголошує на тому, аби його обслуговували українською. Але водночас з розумінням ставиться й до ситуацій, коли люди переходять на російську. Як приклад розповів про поїздку з таксистом, який спілкувався українською. Проте в момент, коли той став пригадувати своє минуле життя у Харкові, частину розповіді провів російською, а потім знову повернувся до української. На думку блогера, це нормальна природна ситуація.

При цьому суржик Остап українець не вважає проблемою, і дорікати людині за це не варто.

Соромити людей за те, що вони намагаються змінити свою базову мову – тупо, – переконаний Остап Українець.

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень