Залишиться російська? У деяких школах українська мова НЕ буде основною мовою навчання

Верховна Рада ухвалила новий законопроєкт

Відповідно до чинних законодавчих норм, школи, в яких учні навчаються мовами Європейського Союзу, мали перейти на українську з 1 вересня 2023 року.

Однак - отримали відстрочку ще на рік, до 1 вересня 2024 року. Тобто протягом цього часу вони продовжуватимуть здобувати загальну середню освіту мовою своєї національної меншини.

Про це йдеться в законопроєкті №9332, який вніс зміни у прикінцеві та перехідні положення закону «Про освіту».

Зауважимо, що на російську та білоруську мови цей закон не поширюється, оскільки в ньому йдеться лише про мови Євросоюзу. Тобто цими мовами в школах не викладатимуть. 

- Особи, які належать до національних меншин України, мови яких є офіційними мовами Європейського Союзу, і розпочали здобуття загальної середньої освіти до 1 вересня 2018 року мовою відповідної національної меншини, продовжують здобувати таку освіту відповідно до правил, які існували до набрання чинності цим Законом, з поступовим збільшенням кількості навчальних предметів, що вивчаються українською мовою не до 1 вересня 2023 року, як передбачено чинним законодавством, а до 1 вересня 2024 року, - йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень