Одна рослина замінить гній на городі, зробить ґрунт родючим і здоровим

Не доведеться більше «підв'язуватися» під різні культури, щоб нікому не нашкодити

Зараз багато городників засівають свої ділянки сидератами. І правильно роблять, адже цей прийом оздоровлює ґрунт, робить його більш пухким і родючим.

Однак сидератів багато і в них потрібно вміти розбиратися, аби вони принесли максимальну користь на певній ділянці. Так, наприклад, гірчиця, редька олійна, роблять ґрунт пухким, але після них великий ризик, що капуста хворітиме. Або в магазинах часто із сидератів продають бобові. Якщо ними зловживати і висівати щороку, то це навпаки - знизить родючість ґрунту.

Однак, є один сидерат, який можна сміливо висівати без огляду на кислотність ґрунту, правильне сусідство рослин і те, що ви плануєте садити на цій ділянці у наступному сезоні. Підійде він і для городників-початківців, які тільки починають працювати з сидератами.

 

Це фацелія.

В цієї рослини пишне коріння і густа зелена маса. Вона просто не залишають бур’янам шансу. Тому, зібравши врожай і засіявши ділянку фацелією, не потрібно буде витрачати час на боротьбу з рослинами-шкідниками.

Крім того, фацелія дуже гарно цвіте

А ще вона захищає ґрунт від вивітрювання, що дозволить в майбутньому отримувати гарний врожай.

Також до плюсів запишемо велику зелену масу, яка після скошування та загортання у ґрунт стане пречудовим добривом.

І головна перевага – у фацелії немає жодної схожої хвороби з городними культурами. Тому після цього сидерату можна садити абсолютно все!

Коли сіяти і як доглядати?

Фацелія не боїться холодів. Її можна починати висівати, щойно сніг зійде, і аж до осені. За один сезон цей сидерат можна висівати по кілька разів.

Росте ця квіточка дуже швидко. Як правило, вже за 1,5 місяця після сходу фацелія починає цвісти. І як тільки це відбувається, трішечки милуємося красою синіх квітів, і відразу скошуємо. Даємо трохи підв’ялитися і загортаємо в ґрунт. Але зважайте, що ця схема більше підходить для весняно-літніх посівів.

Якщо ж фацелію сіяти восени, то скошувати її не потрібно. Нехай стоїть усю зиму, а навесні її достатньо буде просто згребти граблями.

Проблем із насінням фацелії не виникне. Вони продаються в кожному садовому центрі та магазинах насіння. Орієнтовна витрата – 200 г насіння (воно дрібне) на 1 сотку землі.

Краще висівати фацелію у безвітряний день або змішати насіння з піском – це допоможе рівномірно посіяти цей чудовий сидерат.

Джерело: Школа життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень